VIDEO Požar u Slavonskom Brodu, izgorjela dvorana za svatove

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

JUČER oko 20 sati u Slavonskom Brodu izbio je požar na zgradi u kojoj se uglavnom održavaju svatovske svečanosti. 

Odmah su intervenirali policajci i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, koji su iza 23 sata lokalizirali požar, a dežurne ekipe ostale su na mjestu događaja do jutros u 1:43 kako bi osigurale cijeli prostor.

"Gorjelo je na prvom objektu uz cestu koji je dimenzija oko 20 puta 60 metara. Ono što nam je stvaralo problem je činjenica da nije gorjela sala s inventarom, nego je požar izbio u nepristupačnom dijelu između krova i stropova. Tako da smo morali rezati limene ploče i otvarati krov da bismo uopće došli do požara i spriječili njegovo širenje. Došlo je i do urušavanja gipsanog stropa u samoj dvorani, na kojem se nalaze stotine kilograma teški lusteri, no na kraju smo, relativno brzo, situaciju uspjeli dovesti pod kontrolu", rekao je za portal SBplus Ivan Vuleta, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Slavonskog Broda.

Požar je gasilo 17 vatrogasaca sa sedam vozila. Srećom, nitko nije stradao.

"Objekt je u trenutku izbijanja požara bio prazan jer zbog situacije s epidemijom koronavirusa nisu radili. Stradalih i ozlijeđenih nema, a u tijeku je očevid kojem nazoči i inspektor za zaštitu od požara. Tek po završetku očevida moći ćemo reći više o uzrocima i posljedicama ovoga požara", rekla je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Nastavlja se daljnji rad i očevid policijskih službenika i inspektora zaštite od požara, kojim će se utvrditi činjenice i okolnosti koje su prethodile požaru, poručuju iz policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.