VIDEO Prijatelji bakljadom ispratili dva mlada sportaša poginula u nesreći u Zadru

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

OD DVOJICE tinejdžera poginulih u teškoj nesreći u Zadru sinoć su se oprostili prijatelji. 

19-godišnji Josip Bepo Kadija i 16-godišnji Josip Brkljačić bili su iz Turnja i obojica su bila perspektivni sportaši. 

Poginula dvojica perspektivnih mladih sportaša

Najmlađi u automobilu, koji je sinoć sletio u more s Liburnske obale, 16-godišnji Josip Brkljačić talentirani je mladi nogometaš, koji je igrao za HNK Primorac iz Biograda.

Drugi poginuli mladić je njegov sumještanin, 19-godišnji Josip Bepo Kadija, vrlo perspektivan rukometaš koji je igrao u više klubova, a posljednjih godina u zagrebačkim klubovima PPD Zagreb i Maksimir Pastela.

Njihova je smrt potresla njihove suigrače i cijelu sportsku zajednicu zadarskog kraja, ali i mještane Turnja. 

Prijatelji se bakljadom oprostili od njih

Prijatelji dvojice poginulih mladića sinoć su u Turnju organizirali bakljadu kojom su se oprostili od njih. 

Posljednji ispraćaj dvojice mladića je danas u 16 sati na mjesnom groblju u Turnju.

Detalji nesreće

U strašnoj nesreći u Zadru osim dvojice poginulih, još je jedan mladić kritično, dok je četvrti mladić iz automobila zadobio lakše ozljede.

Prema dosad poznatim podacima, do nesreće je došlo u 23.15 u gradskoj luci u Zadru, na Liburnskoj obali, kada je 20-godišnji mladić koji je upravljao Audijem zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine udario prednjim dijelom vozila u rubni dio kolnika i rasvjetni stup. Vozilo se potom nastavilo nekontrolirano kretati udarivši u metalni vez i zaštitu obale te je sletjelo u more na dubini od osam metara.

Policija je navela da su u automobilu bila četiri mladića; dvojica rođena 2003. godine, jedan 2000. godište i jedan 1998. godište. U bolnicu su prevezena trojica mladića.

Liječnici zadarske Opće bolnice nisu uspjeli spasiti život jednog od trojice stradalih mladića koji su dovezeni nakon noćašnje prometne nesreće, drugi je u kritičnom stanju, a treći je zadobio lakše ozljede i bit će pušten kući, potvrdio je ravnatelj te bolnice Edi Karuc.   

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.