VIDEO Prokišnjava u KB-u Dubrava. Ravnatelj: Nismo mogli predvidjeti ovoliko kiše

Foto: Privatni album

KLINIČKA BOLNICA DUBRAVA jedna je od ključnih zagrebačkih bolnica, a već godinama ima velikih problema s nizom nepravilnosti u radu i infrastrukturi. Krovovi na KB-u Dubrava još uvijek prokišnjavaju, a još je 2020. godine Index objavio video prokišnjavanja garderobe djelatnika i hodnika koji vode na odjel intenzivne njege, gdje leže pacijenti koji su u najtežem stanju. Tada im je ministar Beroš poslao inspekciju.

>> VIDEO Pogledajte kakvi su uvjeti u KB Dubrava. Liječnik nam je sve otkrio

Ravnatelj KB-a Dubrava: Radimo sanaciju krovova da bismo spriječili prokišnjavanje

Ravnatelj bolnice Ivica Lukšić kazao je za Index da se upravo odvija sanacija ravnih krovova u cijeloj bolnici, i to europskim novcem. Kaže da su radovi u punom jeku, ali da se izvode u vrijeme velikih kiša te da je zato ovakve situacije teško izbjeći.

Ovako je to izgledalo prošli tjedan:

 

“Radimo sanaciju krovova da bismo spriječili prokišnjavanje. S radovima smo počeli još ove zime. Radi se o velikoj površini i ogromnim količinama kiše. Povremeno imamo ovakve situacije, ali nitko od bolesnika nije ugrožen. Saniramo krovove u vrijeme kada pada kiše valjda više nego ikad, a tko je to mogao očekivati?

Mijenjamo i podove te saniramo kanalizaciju. Izvode se ogromni radovi, a bolnica radi punim tempom. Jako je zahtjevno i radnici daju sve od sebe, privremeno ju i pokrivaju jer je na dijelu zgrade dignut dio starog krova, a kiša je padala tri dana. Upravo zbog prijašnjih prokišnjavanja, kojima je najviše pridonio potres, koji je najveću štetu napravio na ravnim krovovima, izvodimo ove radove koji se financiraju se iz Fonda solidarnosti”, kazao nam je Lukšić. 

Potres nanio velika oštećenja

Potres od prije tri godine nanio je velika oštećenja krova iznad odjela hematologije, operacijskog bloka, centralnog medicinskog bloka, hemodijalize, radiologije, poliklinike, ravnog prohodnog krova iznad trafostanice te ravnog krova zgrade A i B, a Europska unija dat će sveukupno 2.393.234,75 eura za njihovu sanaciju

U međuvremenu je sufinancirana i sanacija kanalizacijskog sustava bolnice za koju je izdvojeno 301.665,67 eura iz Fonda solidarnosti Europske unije. Uz to, izvode se i sanacija podova bolnice, također sufinancirane iz Fonda solidarnosti s 842.175,99 eura, te sanacija vanjskog hidrantskog cjevovoda sufinancirana sa 775.908,65 eura iz Europske unije. Sve su ove sanacije posljedica potresa koji je prije tri godine pogodio Zagreb, stoji na službenim stranicama KB-a Dubrava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.