VIDEO Prosvjednici protiv Trumpa u Manili rastjerani vodenim topovima: "Zabranite terorista broj 1"

Screenshot: YouTube
 
AMERIČKI predsjednik Donald Trump stigao je u filipinski glavni grad Manilu u nedjelju da prisustvuje godišnjem skupu čelnika zemalja istočne i jugoistočne Azije. 
 
Samo nekoliko sati prije njegova dolaska, filipinska oklopna policija koristila se vodenim mlazovima da spriječi prosvjednike koji su krenuli prema američkom veleposlanstvu u Manili. Okupljeni su na transparentima optužili Trumpa da je "terorist broj 1" i zatražili "zabranu Trumpa".
 
Ljevičarske prosvjednike s transparentima "Dump Trump" (Odbacimo Trumpa) i "Dolje američki imperijalizam" blokirala je policija opremljena štitovima i palicama. Nakon toga su ih zasuli vodenim mlazovima iz vatrogasnih vozila.
 
 
"Trump je direktor imperijalističke vlade koji donosi rat"
 
Osamnaestogodišnji prosvjednik Alexis Danday koji se ondje zatekao rekao je: "Trump je direktor američke imperijalističke vlade. Znamo da je tu kako bi pogurao nepoštene sporazume između Filipina i SAD-a". 
 
Tajnik ljevičarske skupine Novi patriotski savez izjavio je da Trump nije dobrodošao u Filipine "jer nije njihov prijatelj, donosi rat i sankcije, pokušava nametnuti svoj rat protiv terora i uvući zemlju u krizu sa Sjevernom Korejom".
 
Trump je stigao iz Vijetnama, gdje je prisustvovao summitu APEC-a tijekom kojega je dao snažnu poruku o trgovini i kratko se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Filipini su posljednja postaja Trumpova puta koji je obuhvatio Japan, Kinu i Južnu Koreju. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.