VIDEO Prosvjednici ispred doma Netanyahua. Traže njegovu ostavku, zapalili lomaču

Foto: Profimedia

Protuvladini prosvjednici okupili su se u Jeruzalemu danas ispred doma izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, zapalivši lomaču na ulici i pozivajući na njegovu ostavku.

"Napušteni smo - Izbori sada!" pisalo je na jednom transparentu. Prosvjednici su vikali preko megafona, mahali zastavama i bubnjali dok su policajci stajali uz barikade.

Takvi prosvjedi su postali učestaliji kako se rat Izraela protiv Hamasa nastavio u Gazi i kako prijeti eskalacija sukoba s libanonskim Hezbolahom, iako prosvjedi nisu dosegli svoj vrhunac kao prije godinu dana kad je Netanyahuova vlada probala unijeti izmjene izraelskog pravosudnog sustava.

Kako se sunce počelo spuštati, prosvjednici su blokirali promet i zapalili veliku lomaču

Mnogi u gomili, koja se brojala u tisućama, uzvikivali su svoju podršku postizanju sporazuma kojim bi se oslobodilo oko 120 izraelskih talaca koje Hamas drži u Gazi.

Kako se sunce počelo spuštati, prosvjednici su blokirali promet i zapalili veliku lomaču u središnjoj ulici Jeruzalema. No nije bilo izvješća o većim neredima i policija nije upotrijebila vodene topove za kontrolu gomile, kao što su to činili tijekom turbulentnijih prosvjeda. No, policija je pronašla dimne bombe blizu kuće premijera.

Prosvjedi još nisu promijenili političku klimu, a Netanyahu još uvijek kontrolira stabilnu većinu u parlamentu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.