Video: Ratko Mladić pjeva "Bolje biti pijan nego star" nedugo nakon suicida kćeri

MAGAZIN Federalne televizije "60 minuta" emitiran je izvanredno večeras zbog ekskluzivnih snimaka ratnog zločinca Ratka Mladića načinjenih unutar zadnjih deset godina u Beogradu. On se ondje, kao što je razvidno iz snimaka, ne krije, nego se pojavljuje na okupljanjima većeg broja ljudi o kojima nitko od njih ne govori javno. Podsjetimo, najsvježije snimke ratnog zločinca objavljene do večeras bile su stare oko 14 godina.

Iako se tvrdilo da nije pohodio sahranu svoje kćeri Ane, koja si je oduzela život njegovim najdražim pištoljem, Mladić je ondje zabilježen kamerom. Plače s glavom naslonjenom na lijes.

"Izgleda gotovo kao čovjek", kazao je član predsjedništva BiH Željko Komšić nakon što je pogledao Mladićevo oplakivanje kćeri. On je bio veleposlanik BiH u Srbiji u vrijeme kad su nastale snimke. Dodaje da je šteta što nije imao sućuti prema svoj onoj djeci pobijenoj u ratu i njihovim roditeljima.

"Kolege" optuženici za ratni zločin u posjeti

Ubrzo nakon sprovoda Mladić je snimljen kako  slavi, pije, veseli se i uživa, između ostaloga i na pjesmu "Bolje biti pijan nego star" benda Plavi orkestar.  Snimljen je i na obiteljskim proslavama poput rođendana svog unuka i vjenčanja sina. Najkasnija snimka prikazuje mladića kako se u snijegu igra sa suprugom i snahom, a najvjerojatnije je snimljena krajem prošle godine.

Komšić je kazao kako će biti zanimljivo vidjeti reakcije službenog Beograda, a voditelj Bakir Hadžiomerović komentirao je kao će ih vjerojatno optužiti za montažu.

Naime, osim što je nemoguće da srbijanske vlasti nisu nadzirale obiteljska okupljanja najtraženijeg haškog bjegunca, nemoguće je i da nisu bili upoznati sa njegovom posjetom vojarni Topčideru gdje je također popio pokoju, ali i zaigrao stolni tenis.

"Ovde je kao u raju", kazao je Mladić svojoj supruzi, sjedeći ispred vojarne.

"Sve se znalo kuda su se kretali ratni zločinci. Politička odluka je bila da ide Karadžić, tako će i će i predaja Ratka Mladića biti politička odluka, samo je problem se njega više čuva nego Karadžića", kaže Komšić.

Među materijalima do kojih je došla ekipa "60 minuta" zabilježeno je kako Mladiću u njegovo "skrovište" u beogradskom naselju Košutnjaku dolaze i drugi optuženici za ratni zločin  - bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilo Perišić, optužen za ratne zločine u Hrvatskoj, Zdravko Tolimir, koji je optužen za zločine u Srebrenici, Žepi, Bratuncu i Zvorniku te Manojlo Milovanović, drugi čovjek Vojske Republike Srpske.

"Ne znam gdje je Mladić, on se krije"

Direktor ureda Srbije za suradnju sa Haškim sudom Dušan Ignjatović javio se uživo iz Beograda i kazao da ne zna Mladić nalazi, što stoji i u njegovom izvještaju glavnom haškom tužitelju Sergeu Brammertzu i da Srbija čini sve da bi ga isporučila Haagu.

"Što se tiče insinuacija da se on ovdje ne krije - on se krije", kaže Ignjatović. "Srbija je do sada izručila Haagu dva predsjednika države, tri načelnika generalštaba i druge osobe. Nadam se da će se to s Mladićem završiti".

A.B.
Foto: screenshot FTV

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.