VIDEO Šojgu ruskim proizvođačima oružja: Prestanite se za*ebavati, momci

Screenshot: X

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu poručio je vojnim proizvođačima da se "prestanu zajebavati" i dodatno povećaju proizvodnju samohodnih topničkih sustava.

Šojgu je jučer posjetio tvornice za proizvodnju oružja u industrijskom gradu Jekaterinburgu na Uralu i rekao da Rusija povećava proizvodnju projektila protuzračne obrane nakon niza napada ukrajinskih bespilotnih letjelica koji su gađali gradove i energetsku infrastrukturu.

"Prestanite se zajebavati, momci"

Video obilaska tvornice ruskog ministra objavila je novinska stranica RBC, a na snimci se vidi da je Šojgu prekorio upravu jedne tvornice jer ne proizvodi dovoljno topništva, piše Reuters.

 

"Slušajte, prestanite se zajebavati, momci. Počeli smo s ovim 2022. godine. Trebali smo pustiti ove strojeve da rade punim kapacitetom 2023. godine", rekao je šefovima tvornice.

"Želim konkretan prijedlog kako ćemo postići ciljeve koje je Putin postavio"

"Želio bih dobiti u roku od tjedan dana konkretan prijedlog o tome kako ćemo postići ciljeve koje je postavio predsjednik Vladimir Putin. Morate to učiniti jer su sve te naredbe povezane s obavljanjem vrlo specifičnog posla na bojnom polju", rekao je Šojgu.

Direktor je rekao da je tvornica u posljednje dvije godine već šest puta povećala proizvodnju. Rusija je prebacila obrambena postrojenja na 24-satnu proizvodnju kako bi zadovoljila potrebe svojih snaga u Ukrajini.

"Obrambena industrija Rusije opskrbit će vojsku s nekoliko puta više vojne opreme ove godine nego 2022. i 2023.", citirao je Interfax Alekseja Krivoručka, zamjenika ministra obrane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.