VIDEO Pucar će biti pokopan u Zagrebu, stotine radnika Podravke ga ispratile

TIJELO preminulog predsjednika Podravke Marina Pucara prevezeno je danas iz Koprivnice u Zagreb.

Kako doznaje Podravski list, Pucar će biti pokopan u Zagrebu u ponedjeljak.

Nije navršio ni 50 godina. Iza njega ostaju žena i dvije kćeri

Na putu prema glavnom gradu vozilo s Pucarovim tijelom kratko se zaustavilo pred zgradom Podravke u Starčevićevoj ulici kako bi mu stotine radnika odale počast i oprostile se od njega unatoč snijegu koji je pao u Koprivnici.

Bilo je tu i poznatih osoba pa je tako viđen izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

"Brojni radnici pitali su o informacijama Pucarovog posljednjeg ispraćaja", kazala je Ksenija Horvat, predsjednica Radničkog vijeća Podravke i članica Nadzornog odbora tvrtke.

Podsjetimo, Pucar je umro ovaj tjedan u koprivničkoj bolnici. Imao je 49 godina. Iza sebe je ostavio suprugu i dvije kćeri.

Pucarova biografija

Rodio se 1971. godine u Zadru. U mladosti je bio nogometni golman i branio je za Zadar, Dinamo i Zagorec iz Krapine, a nogometom se prestao baviti nakon što je upisao fakultet.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na kojem je završio i poslijediplomski znanstveni studij Teorija i politika marketinga. Nakon toga završio je i doktorski studij Management na temu "Strategija upravljanja širenjem marke u hrvatskoj prehrambenoj industriji".

Imao je diplomu iz menadžmenta maloprodaje na engleskom sveučilištu Leeds Metropolitan University, a završio je i Podravkinu menadžersku akademiju Pomak.

Profesionalnu karijeru započeo je u prehrambenoj industriji Gavrilović d.o.o. iz koje je 2001. prešao u Danicu d.o.o., mesnu industriju Podravke d.d., gdje je 2002. postao njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja. Godinu dana kasnije imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki. Član Uprave bio je od 2008. do 2012., nakon čega je otišao u Zvečevo d.d. također na mjesto člana Uprave. Predsjednik Uprave Zvečeva bio je od 2014. do 2016. godine.

Od 2008. do 2012. bio je i član Nadzornog odbora Danice te Belupa d.d. U 2012. postao je član Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore, a zamjenik predsjednika Upravnog odbora četiri godine kasnije. Prošle godine izabran je za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.