VIDEO Štromar: Imam operaciju 2024. Tajnica: A ne bi nekog mogli? Štromar: Hoću, hoću

Screenshot: SDP

SDP je na Twitteru objavio snimku na kojoj se vidi kako HNS-ov zastupnik i bivši ministar Predrag Štromar tajnici Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo nakon završetka sjednice, očito ne znajući da je mikrofon i dalje uključen, govori o svojoj operaciji kuka.

Štromar snimljen kako govori o pomicanju termina operacije

Rekao je da je termin dobio tek za ljeto 2024, no potom je na pitanje tajnice dao do znanja da ipak neće toliko čekati. SDP je sugerirao da Štromar planira dogovoriti raniji termin preko veze te su se zapitali je li to ta vladina  reforma zdravstva.

Ovako je išao razgovor: "Moram na operaciju, dobio sam termin", govori Štromar tajnici. "Kada?" pita ga ona na što joj Štromar odgovara: "26. 8. 2024. godine". Iznenađena tajnica ga pita: "Zezate me?" "Sad sam bio i to sam dobio… vezano za operaciju kuka", govori joj Štromar. "Pa kako, tako dugo se čeka, ha?" upita ga zatim tajnica Odbora na što on odgovara: "Posebno dugo..."

Ona na to kaže: "Svašta… a ne bi nešto nekog mogli?" Štromar potom uz osmijeh kaže: "A hoću, hoću." Zatim dodaje: "Samo velim kako funkcionira..." Na snimci se potom čuje da mu tajnica govori: "Okej, dobro, okej, smiješno je, je, je." Oboje se u tim trenucima smiju.

 

Nazvali smo Štromara i pitali ga na što je mislio kada je na pitanje tajnice odbora koje je glasilo "...a ne bi nešto nekog mogli" odgovorio s "hoću, hoću". 

Štromar: Nisam mislio na pomicanje termina preko veze, obiteljski liječnik mi je našao bolnicu u kojoj se manje čeka

"Mislio sam da... Sad sam se čuo s liječnikom opće prakse. Vidio je da se u nekim bolnicama ne čeka toliko. Možda su ovi na Svetom Duhu i napravili grešku. Ja sam tamo bio na pregledu i dobio sam termin za operaciju. Prvo sam vidio na papiru osmi mjesec i pomislio da je to daleko. Tek kasnije sam vidio da je to osmi mjesec 2024.", rekao je za Index Štromar.

Pitali smo ga kako odgovara na interpretaciju da se ovo "hoću, hoću" ipak odnosilo na pomicanje termina operacije preko veze. 

"Ma ne. Zvao sam svog obiteljskog liječnika, rekao mi je: 'Tu u Varaždinu vam je čekanje 30 do 60 dana.' Ja sam iz Varaždina pa ima i smisla da tamo idem, ali sam u Svetom Duhu bio na pregledu pa su mi tamo zakazali termin operacije, kompjuterski. Moj liječnik je našao i u Gospiću da nema čekanja. Nije kolegica sugerirala preko veze, ona je samo pitala...", rekao je Štromar.

Kad smo mu rekli da je to sugerirao SDP, odgovorio je: "To oni sugeriraju, ali svaki građanin može... Imate HZZO i naručivanje, upišete termin i izbaci vam koliko se čeka u kojoj bolnici. To je prvo napravio moj obiteljski liječnik, a onda sam i ja to provjerio."

Pitali smo ga na kraju je li se rečenica "samo velim kako funkcionira" odnosila na dogovore termine preko veze. 

"Ma ne, ja sam mislio stvarno u tom trenutku da to čekanje u zdravstvu tako dugo traje", kazao je na kraju Štromar u kratkom razgovoru za Index.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.