KORONAVIRUS U SVIJETU

VIDEO U Dresdenu se otvara poseban objekt za one koji ne žele u karantenu

Screenshot: Index

U SASKOJ, saveznoj državi na istoku Njemačke, vlasti žele otvoriti objekt za prihvat onih koji ne žele biti u karanteni. 

Kako je najavljeno iz tamošnjeg ministarstva unutarnjih poslova, na području Dresdena planira se otvoriti objekt u kojem bi trebali biti smješteni pojedinci koji se protive karanteni. 

Vlada je razmatrala smještanje takvih pojedinaca u bolnicu, međutim, svi kapaciteti su potrebni zbog pandemije. 

Napomenimo, spomenuti objekt na uglu ulica Stauffenbergalee i Hammerweg u Dresdenu izgrađen je 2016. kao prihvatni odjel za tražitelje azila. Međutim, još nije korišten u tu svrhu.

Još nisu poznati detalji

Zasad se ne zna tko će biti smješten u objektu. Prema navodu ministarstva unutarnjih poslova, trenutno je nejasno koliko ljudi može biti primljeno u taj objekt. Lokalni radio MDR SACHSEN javlja kako bi se više informacija trebalo znati u ponedjeljak nakon inspekcije. 

Ideja o prisilnoj izolaciji pojedinaca koji odbiju karantenu nije nova. Ministrica zdravstva Petra Köpping (SPD) već je u proljeće 2020. godine dala do znanja da je ta mjera moguća. Ipak, u krajnjem slučaju radi se o potezu koji zahtijeva i sudsku odluku. 

"U praksi, nadležni zdravstveni odjel prvo uspostavlja karantenu. Nakon toga slijedi hitno upozorenje i, ako postoji daljnji otpor - novčana kazna. Tek nakon toga slijede pravni postupci", navela je tad Köpping.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.