VIDEO U požarima u Turskoj poginule najmanje četiri osobe

Screenshot: Index

BROJ poginulih u požarima na južnoj obali Turske popeo se na četiri, a vatrogasci se treći dan bore s požarima, nakon evakuacije desetaka sela i nekih hotela, javlja Reuters.

 

Više od 60 šumskih požara izbilo je u 17 pokrajina na egejskim i mediteranskim obalama Turske, rekli su dužnosnici. Ministar šumarstva rekao je da su požari bjesnili u šest provincija. 

Dužnosnici su obećali da će pozvati na odgovornost svakog za koga se utvrdi da je odgovoran za njihovo pokretanje.

Požari bijesne i u drugim zemljama regije

Sela i neki hoteli evakuirani su u područjima koja su popularna među turistima, a snimke pokazuju ljude kako bježe preko polja dok su gledali kako se vatre približavaju njihovim kućama.

Ministar šumarstva Bekir Pakdemirli rekao je da požari još uvijek bijesne u mediteranskom ljetovalištu Antalya i egejskom odmaralištu Mugla.

"Nadali smo se da ćemo obuzdati neke požare, ali unatoč tomu što je situacija bolja, još uvijek ne možemo reći da su pod kontrolom", rekao je.

Šumski požari izbili su drugdje u regiji, a više od 40 ih bijesni u Grčkoj, pod utjecajem vjetra i visokih temperatura, objavile su vlasti. U utorak je plamen razbio borovu šumu sjeverno od Atene, oštetivši više od desetak domova prije nego što je stavljen pod kontrolu.

Požari su ovog tjedna izgorjeli i u velikom dijelu borove šume na planinskom sjeveru Libanona, smrtno je stradao jedan vatrogasac, a neki stanovnici morali su napustiti svoje domove. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.