VIDEO Uragan Ida potpuno razorio otok u Louisiani: "Ovdje se više ne može živjeti"

Screenshot: Fox News

NAKON prolaska razornog uragana Ide kroz američku saveznu državu Louisianu stižu potresne snimke razaranja koje je ostavio za sobom.

Novinar Foxa Rob Krieger objavio je zračnu snimku štete nastale prolaskom uragana Ide preko otoka Grand Isle.

"Otok je razoren. Neke kuće su potpuno uništene. Uragan je odnio krovove, rušio zidove i razbijao prozore. Gotovo svaka kuća je pretrpjela štetu, a na mnogima je šteta ogromna. Na otoku trenutno ništa ne funkcionira - nema struje, nema vode, nema mobilne mreže. Cesta koja prolazi kroz naselje je neupotrebljiva, prekrivena je pijeskom i vodom, a na nekim dijelovima nema ni asfalta", napisao je Krieger. 

"Gradonačelnik David Camardelle pozvao je stanovnike da se zasad ne vraćaju na otok. Gradski vijećnik Ricky Templet kaže da se na otoku više ne može živjeti", stoji u Kriegerovoj objavi.

Kako javlja Fox News pozivajući se na izjave lokalne župne čelnice Cynthije Lee Sheng, na otoku su oštećene doslovno sve kuće, a 40% kuća je potpuno ili gotovo potpuno uništeno.

Uz to, cijeli otok, koji se nalazi 178 kilometara južno od New Orleansa, prekriven je pijeskom u visini od gotovo jednog metra.

 

"Vidjeli smo kako je vjetar raznosio kuće u komade"

Policijski šef na otoku Scooter Resweber dolazak uragana je dočekao u policijskoj stanici sa svojim kolegama. 

"Rekao sam svim svojim ljudima da se sakriju u zgradu, a onda je počeo pakao. Vjetar je nosio krovove zgrada. Vidjeli smo kako je vjetar doslovno raznosio kuće u komade. To nije prizor koji želim ponovo vidjeti", rekao je Resweber.

"Preživio sam niz uragana, od Isaaca preko Katrine do Gustava i Ikea, ali sve je to neusporedivo s Idom. Ovaj je bio najgori. Nevjerojatno je da nitko nije poginuo", rekao je policijski šef.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.