VIDEO Zatvorenik u SAD-u pred smrt molio čuvare za pomoć, oni ga vrijeđali

Screenshot: YouTube/Washington Post

NA VIDEOSNIMCI s nadzornih kamera zatvora okruga Ottowa vidi se kako 2015. osoblje ignorira pozive u pomoć zatvorenika koji je imao upalu pluća i sepsu te koji je naposljetku i preminuo.

"Ako ne možeš disati, kako možeš govoriti“, čuje se kako čuvari govore Terralu Ellisu Jr. i kako mu dobacuju da im je već dosta "j...nog bavljenja s njim".

Upozoravamo da bi nekim čitateljima ovaj videozapis mogao biti uznemirujući.

Obitelj podnijela tužbu

Ellisova obitelj podnijela je tužbu protiv šerifovog ureda i pet zaposlenika zatvora te bi savezni sudac ovoga tjedna trebao odlučiti je li tužba zasnovana i ide li na daljnju proceduru.

U tužbi se navodi da je Ellis "bio ozbiljno bolestan" i da se žalio osoblju zatvora "na napadaje, nekontrolirano znojenje, bol u tijelu, dehidraciju i nemoć". Dodaje se kako su čuvari "zanemarili očite simptome ugroženog zdravlja i da nisu Ellisa na vrijeme poslali u bolnicu niti mu pružili odgovarajuću liječničku pomoć".

Prema navodima iz tužbe, drugi zatvorenik morao ga je ručno hraniti i davati mu vode, piše The Independent.

"Što ćete reći mom dvogodišnjem djetetu kada ovdje umrem?"

Prije smrti, Ellis i još jedan zatvorenik molili su osoblje zatvora za pomoć, ali oni su mu odgovorili da se prestane pretvarati.

"Što ćete reći mom dvogodišnjem djetetu kada ovdje umrem?" navodno ih je upitao umirući zatvorenik.

22. listopada 2015. hitna pomoć odvezla je Ellisa iz zatvora i odvela u lokalnu bolnicu. Umro je sat vremena kasnije.

U tužbi se dodatno navodi da je osoblje zatvora zavezalo plahtu Ellisu oko vrata "u očiglednom pokušaju da se njegova smrt prikaže kao samoubojstvo“.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.