Vidović Krišto: Većinska Hrvatska će pomesti korumpiranu i izdajničku elitu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je premijer Andrej Plenković jučer najavio raspuštanje Hrvatskog sabora, većina oporbenih zastupnika danas je svoje slobodne govore iskoristila kako bi sa saborske govornice uputila građanima predizborne poruke.

Damir Bajs (Klub Fokusa i Reformista) previđa da će se sabor raspustiti 15. ožujka, dva dana prije HDZ-ovog skupa i da će na izborima doći do smjene vlasti. Ističe kako je bitno da do toga dođe što prije.

Pavliček: Ako mislite da je normalno da smo iza Kube i Ruande, glasajte za HDZ

I Marijan Pavliček (Klub Hrvatskih suverenista) smatra kako je krajnje vrijeme da se sabor raspusti i građani idu na izbore.

Ako smatrate da živite bolje nego prije osam godina, glasajte za HDZ, ako smatrate da je normalno da je 300 tisuća mladih u osam godina napustilo Hrvatsku, da je normalno da nam je granica propusna kao „švicarski sir”, da je normalno da smo po korupciji iza Kube i Ruande, glasajte za HDZ, naveo je Pavliček.

A ako pak smatrate da stvari treba iz korijena mijenjati, onda dajte potporu drugima, dajte potporu koaliciji Mosta i Hrvatskih suverenista, dodao je.

 

Vidović Krišto: Većinska Hrvatska će pomesti korumpiranu i izdajničku elitu

Kritike na račun vlasti uputila je i Karolina Vidović Krišto (OIP) kazavši uz ostalo da su banke u Hrvatskoj od 2023. imale povećanje dobiti za 90 posto, dok istovremeno zaposlenici banaka imaju nedostojanstvene plaće, tri puta niže nego u Austriji i upola niže nego u Češkoj.

"Sigurna sam da će na nadolazećim izborima progovoriti šutljiva većinska Hrvatska i da će pomesti kompromitiranu, korumpiranu i izdajničku samozvanu elitu, ni lijevo ni desno, već pravedno uredimo Hrvatsku", pozvala je zastupnica.  

 

Davor Dretar (DP) osvrnuo se na kažnjavanje prodavača na tržnicama nakon što je Državni inspektorat počeo s detaljnim nadzorom. Poručio je da država ima pravo zaštititi svoje poljoprivredne proizvođače bez obzira na to smeta li to nekome u Bruxellesu i je li sukladno s EU uredbama.