Vijećnik HSLS-a u znak protesta sjednicu Gradskog vijeća proveo u kutu

VIJEĆNIK HSLS-a u Gradskom vijeću Požege Nino Smolčić jučer je tijekom 6. sjednice Gradskog vijeća, nezadovoljan vladanjem vijećnika, u znak protesta stajao u kutu. Na sjednici se glasalo o rebalansu proračuna, prije čega je Smolčić na sebe navukao majicu s natpisom "Dosta je KUTNE demokracije" te stao u kut prostorije.

"I na ovoj sjednici je nastavljena loša praksa i bez objašnjenja su odbijena naša dva amandmana na proračun. Prvi je dodatna financijska pomoć za Savjet mladih, a drugi mjera za pomoć ugroženim skupinama društva u povodu Uskrsa. Kada je gradonačelniku važnije plaćati za nikad izvršene radove Kamen Ingrada na zgradi gimnazije i kada mu je Vlado Zec važniji od građana, nije mi ostalo ništa drugo nego iskoristiti svoje demokratsko pravo i oblačenjem majice poslati poruku o stanju kakvo generira Gradsko vijeće i na koji način se pokriva nesavjestan rad gradonačelnika", objasnio je taj potez Smolčić na svome blogu.

Dodaje kako smajlići predstavljaju vijećnike "koji pokraj zdravih očiju ne vide, pokraj odličnog sluha ne čuju, a odlučuju oni koji moraju šutjeti". "Utjelovljenje ta tri lika je predsjednik Gradskog vijeća koji je, kao vrhunac svoga djelovanja, demokraciju stjerao u kut, koja i danas tamo čuči", kaže Smolčić. Vijećnik je u kutu bio do samog kraja sjednice, a otamo je i glasao protiv predloženog rebalansa. Odbio je pozive predsjednika Vijeća Zvonka Štajduhara da se vrati na svoje vijećničko mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.