Vjeroučitelj iz škole žigosane učenice širi mržnju, a za napad krivi - Sotonu

Foto: Facebook

“NI SANJATI nisam mogao da će nakon zvjerske srpske agresije, hrvatska vlast sudjelovati u četničkom derneku usred Zagreba”, napisao je povodom proslave pravoslavnog Božića i prijema Srpskog narodnog vijeća Ante Ćoza. I ne bi to bilo ništa posebno zanimljivo, i veće se gadarije nađu na Facebooku, da Ćoza nije vjeroučitelj u Ekonomskoj školi u Zadru.

Žigosanje je dječja igra

Istoj onoj u kojoj je za vrijeme nastave užarenim upaljačem žigosana djevojka koja će zbog toga do kraja života na ruci nositi ožiljak u obliku slova U i čiji je ravnatelj Jozo Dragić žigosanje proglasio "dječjom igrom" oko koje se "diglo previše buke".

“Djeca su sama Ekonomsku školu prozvala Krčma kod Joze i Ćoze”, rekao je za Index zadarski SDP-ovac Jure Zubčić, koji je javnosti postao poznat nakon što je zaradio prekršajnu prijavu jer je preuredio grafit “Ubi Srbina” u “Ljubi Srbina”.

"Mi smo uzorna škola, ali Sotona uvijek nađe načina da unese nemir"

Bliskost Ćoze s Jozom vidljiva je iz još jednog vjeroučiteljevog Facebook statusa.

“Dajem punu podršku svom ravnatelju Jozi Dragiću koji trpi uvrede, podmetanje i zlostavljanje hrvatskih medija!” napisao je Ćoza, a malo niže je dodao: “Nemam riječi. Mi smo uzorna škola, ali Sotona uvijek nađe načina da unese nemir.”

Osim Milorada Pupovca, omiljena meta vjeroučitelja Ćoze su mediji koje redovno proglašava neprijateljima države. Nisu mu strani ni napadi na lidere lijevih ili liberalnih stranaka, ali jednako mrzi i premijera Andreja Plenkovića. No voli vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu. I osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

"Za dom spremni" je, naravno, starohrvatski pozdrav

Zbog njega je nakratko bio i blokiran na Facebooku, o čemu je revno izvijestio svoje prijatelje i pratitelje. One koje doživljava kao neprijatelje države, vjeroučitelj proglašava vješticama, spodobama, retardiranima, a “Za dom spremni” mu je, razumljivo “starohrvatski pozdrav”. 

“Napisat ću prijavu Prosvjetnoj inspekciji protiv vjeroučitelja Ante Ćoze”, rekao je za Index Jure Zubčić.

Index je poslao upit u školu o stavovima vjeroučitelja Ćoze i objavit ćemo odgovore kad i ako ih dobijemo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.