Vjeroučitelj skuplja novac na slučaju Mirele Čavajde

Foto: Facebook, Matija Habljak/PIXSELL

VJEROUČITELJ Ivan Pokupec, kojeg je šira javnost mogla upoznati preko antivakserskih i antimaskerskih prosvjeda, sada skuplja novac na slučaju Mirele Čavajde. 

>> Vjeroučitelj: Moji učenici neće nositi maske niti će se cijepiti na mojoj nastavi

"Kao osoba rođena s oštećenjima tetiva i mišića te otac djeteta rođenog s oštećenjima unutarnjih organa, duboko vjerujem u potencijal života koji započinje skromno i neznatno, u boli i borbi. Stoga itekako mogu suosjećati s obitelji Čavajda u ovim teškim trenucima jer sam ih sa suprugom i sam prolazio.

No ne suosjećam s tim što se čitava krvožedna bulumenta "civilnog društva" i dnovinara urotila protiv jednog malenog života, koristeći nezamisliv strah i tugu njegove majke (svjesne toga ili ne) za promociju svojih barbarskih, nehumanih, depopulacijskih ideja.

Usporedba s "konačnim rješenjem"

Svim silama pokušavaju stvoriti dojam da je ubojstvo malenog Grge ne samo poželjno već i jedino rješenje. Oni koji malo bolje poznaju povijest nazvat će to "konačnim rješenjem"... 

Donedavno smo u ovoj državi - kakva god da jest - ipak pokušavali ugroženu djecu spasiti, a bolesnu liječiti. I dok mogu satima pričati o suosjećanju s Grgom, njegovom mamom, tatom i bracom... mislim da je bolje nešto poduzeti.

Stoga, dok traje medijsko "progresivna" kampanja za Grgino ubojstvo, ja u suradnji s udrugom Inicijativa roditelja 0-24 pokrećem jednu za njegovo liječenje te vas pozivam da zajedno otvorimo i obitelji Čavajda ponudimo novi diskurs u kojem je više vjere nego straha, više nade nego beznađa, više svjetla nego tame...

Naglašavam da ovu akciju prikupljanja sredstava za liječenje pretpostavljenih Grginih bolesti i malformacija pokrećem bez znanja i suglasnosti obitelji, ali kao znak dobre volje i u nadi da će ovaj dječačić ipak dobiti priliku za život.

Planira donirati novac za njegovo liječenje

U tom će slučaju sva s opisom "srce za Grgu" prikupljena sredstva biti uplaćena obitelji za njegovo liječenje ili (daj Bože) ako ga ne bude trebao, za njegovo sretno djetinjstvo. Ako Grga ipak bude rođen za Nebo prije negoli za ovaj svijet, sva će prikupljena sredstva biti prebačena udruzi Betlehem, koja zbrinjava majke s djecom spašenom od ubojstva pobačajem.

Ja biram vjeru u to da će izaći na dobro, kako god bilo. Da postoji scenarij u kojem bivamo ohrabreni i osnaženi, spremni čudima dati šansu.
Jer Grga to upravo i jest - maleno čudo.

Još se nije ni rodio, a već mnogi vjerujemo u njegovu neprocjenjivu vrijednost. U njega. Ako ste istog mišljenja, pozivam vas da uplatite bilo kakav, makar i simboličan iznos. Jer na kraju dana nije bitan iznos, nego poruka: vjerujemo u dobro, vjerujemo u svjetlost, vjerujemo u Život!" napisao je Pokupec na Facebooku. 

Podsjetimo, trudnica Mirela Čavajda kojoj su sve hrvatske bolnice kojima se obratila odbile obaviti prekid trudnoće unatoč tome što je u bolnici Sveti Duh njezinom fetusu dijagnosticiran golem, zloćudni tumor na mozgu zbog kojeg ima male šanse za preživljavanje do poroda i nakon njega, a velike za teška mentalna oštećenja i život 'biljke', ako preživi.

Slovenski stručnjaci iz središnje ljubljanske bolnice, na temelju ultrazvuka i snimke magnetskom rezonancom napravljene u Hrvatskoj, u četvrtak su u svojem nalazu zaključili da se najvjerojatnije radi o teratomu, tumoru koji se ukupno javlja na oko 1 od 1000 trudnoća, a na mozgu u jednom slučaju na milijun trudnoća.

To je tumor koji obično brzo raste, uništava zdravo tkivo, u ovom slučaju tkivo mozga fetusa i predstavlja opasnost za njegov život kao i za život majke. Unatoč tome, nesretnoj majci pravo na prekid trudnoće uskratila je i komisija formirana u KBC-u Zagreb na zahtjev ministra Vilija Beroša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.