Vlada prevarila seljake: Nikad im nisu platili žito predano u Đakovštinu

SELJACI su najavili prosvjede zbog žita koje su 2009. godine predali u Đakovštinu, a koje im nikada nije plaćeno.

Baš kada je premijerka ugasila požar među radnicima propale tvrtke, sada se buni 523 seljaka koji su svoj urod u đakovačku tvrtku predali 2009. godine. Žito vrijedno 7 milijuna kuna nikada im nije plaćeno, iako su im to u nekoliko navrata obećavali premijerka Jadranka Kosor i ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

"Drago nam je zbog radnika"


Predsjednik udruge Brazda Matija Brlošić danas je kazao da će sa prosvjedima pričekati do blagdana Svih Svetih. Ako ih se do tada ne obešteti, sa traktorima će doći pred zgradu propale Đakovštine. Oni su prije dvije godine predali 7,800 tona različitog uroda, a mnogi od njih su prije propasti tvrtke, na nagovor uprave, robu fakturirali. Vlada je do sada obeštetila dvije tisuće seljaka, no ostalo je ovih 523.

"Drago nam je što su radnici propale mlinsko-pekarske industrije Đakovština prosvjedima izborili da im Vlada iz proračunske zalihe isplati njihovih 28 milijuna kuna potraživanja no i mi, nas 523 seljaka, imamo pravo da država obešteti i nas, a na ime predanog uroda još 2009. godine", kazao je danas Brlošić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.