Vlada se hvali povećanjem minimalca, Hrvat iz Irske im fino spustio

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Twitter

VLADA Republike Hrvatske pohvalila se na Twitteru povećanjem minimalca. Na njihovu objavu reagirao je jedan tviteraš, napisavši kako je nova mjesečna minimalna plaća u Hrvatskoj tjedni minimalac u Irskoj.

"Ministar Pavić: Povećanje minimalne plaće na 3000 kn neto je za 9 posto veći iznos u odnosu na prošlu godinu, a u dosadašnjem mandatu ukupno povećanje iznosi gotovo 25 posto. U tom kontekstu, od siječnja, devet država članica EU će imati manju propisanu minimalnu plaću od Hrvatske", napisala je vlada u svom tvitu.

Uskoro je uslijedio sarkastični odgovor tviteraša s korisničkim imenom Little Bastard (Mali gad). 

"Mi u Irskoj smo sad na aparatima. 3000 kuna je tjedni minimalac ovdje", napisao je.

Mjesečni minimalac u Hrvatskoj je tjedni minimalac u Irskoj

Trenutni mjesečni minimalac u Irskoj iznosi 1613,95 eura. Podijelimo li ovu cifru s četiri tjedna, minimalna plaća u Irskoj iznosi 403,48 eura, odnosno 2990 kuna i 85 lipa.

Povećanje minimalne plaće najavio je Plenković na današnjoj sjednici vlade. Pohvalio se kako će ovo biti najveći rast plaće od 2008. godine, a i naveo je koje sve zemlje imaju manju minimalnu plaću od Hrvatske.

"Minimalna plaća povećava se s 2751 na 3000 neto, odnosno s 3439 na 3750 bruto", najavio je Plenković. "Riječ je o najvećem jednokratnom povećanju minimalne plaće od 2008. godine. Nikada od 2008. nije bilo takvog povećanja minimalne plaće", rekao je premijer.

"Često se uspoređujemo, pitamo gdje je Hrvatska u odnosu na druge zemlje. Moram tu navesti kako je prema Eurostatu iz srpnja minimalna plaća u Hrvatskoj bila veća nego u Bugarskoj, Litvi, Rumunjskoj, Latviji, Mađarskoj... A nakon ovog povećanja bit će veća nego u Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Estoniji", dodao je Plenković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.