Vlada se oglasila o čovjeku koji se samozapalio na Markovom trgu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Glasnogovornik vlade Marko Milić istaknuo je da su svi u vladi potreseni viješću da se muškarac samozapalio na Trgu sv. Marka te izvijestio da su policija i sve nadležne službe žurno reagirali kako bi se unesrećenom što brže pružila pomoć.

"Svi smo, naravno, potreseni viješću da se čovjek samozapalio na Trgu sv. Marka. Policija i sve nadležne službe reagirale su žurno kako bi se unesrećenoj osobi što brže pružila pomoć i ugasila vatra", rekao je Milić.

U tom trenutku premijer Andrej Plenković bio je na sastanku u vladi. 

"Čim je obaviješten o ovom nemilom događaju, predsjednik vlade i ministri financija i gospodarstva, koji su tada bili na sastanku u vladi, odmah su izišli ispred zgrade Banskih dvora na mjesto nesreće kako bi vidjeli što se dogodilo, dok je liječnica iz obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome", kazao je. 

"U tijeku je kriminalističko istraživanje nakon čega ćemo imati jasniji pregled svih okolnosti ovog tragičnog čina", izvijestio je glasnogovornik vlade.

Jutros u 9.37 policija je dobila dojavu da se jedna osoba samozapalila na Markovu trgu, gdje se nalaze Hrvatski sabor i zgrada vlade. Zapalio se izvan ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju. Zdravstveno stanje muškarca je jako teško i pokušava mu se pomoći svim oblicima intenzivnog liječenja, doznaje se od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Davora Vagića.

***

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.