Vlasnik Marine: Kuhali su večeru na brodu i onda je krenuo požar

Foto: Andrea Topić/Index

VELIKI požar izbio je večeras u marini u Kaštel Gomilici. Izgorjelo je pet brodova, a koliko ih je nagoreno utvrdit će se očevidom. Ozlijeđenih osoba nema.

Službenih informacija o uzroku požara još nema, no i direktorica i vlasnik Marine Kaštela kažu da se vatra proširila s jednog broda.

"Kuhali su večeru, tako je krenulo..."

Vlasnik Marine Kaštela Joško Berket u razgovoru za Dalmatinski portal rekao je da je požar planuo na jednom brodu na kojemu su ljudi spremali večeru.

"Požar se oteo kontroli, konopi su popucali i brod je otplutao na drugi kraj marine te je zapalio druge brodove", rekao je.

"Do požara je došlo na jednoj od vatrom uništenih jahti, a uzrok je definitivno ljudski faktor. Dakle, nisu u pitanju instalacije i slično. Vatra je buknula u jednom trenu, a posada koja se na njoj nalazila krenula je sama gasiti požar, usred kojeg su im u plamenu nestali konopi, pa je brod počeo plutati prema drugima. Plamen je odmah zahvatio i drugu jahtu, a potom njih još tri", za Slobodnu Dalmaciju je dodao Berket.

Slično je u razgovoru za Index ranije rekla i direktorica marine.

"Ovo su informacije koje još nisu provjerene i utvrđene, ali navodno je počelo na jednom od brodova na kojemu je bio kuhar. On je napustio brod bez ozljeda. Još ne znamo što je uzrok požara. Zapalili su se konopi na brodu, pa je on otplutao dalje na druge lokacije, na kojima su se onda zapalili drugi brodovi", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.