Vlasnik Nove TV pred bankrotom

BUSINESS INSIDER, poznati portal koji se bavi gospodarskim temama, uvrstio je kompaniju Central European Media Enterprises među 15 tvrtki kojima prijeti velika opasnost od bankrota. Radi se o kompaniji koja u Hrvatskoj posjeduje Novu TV.

Analitičari su očekivali da će Central European Media Enterprises u prvom kvartalu 2010. godine ostvariti dobit od 16 milijuna dolara. Dobit je na kraju ipak ostvarena - ali samo od 800.000 dolara! Velika količina novca je, naime, izgubljena na kupnju bugarske TV postaje u veljači ove godine; vlasnici Nove TV na to su ulaganje potrošili oko 400 milijuna dolara.

Na ruku im ne ide ni situacija na tržištu oglašavanja pa je Central European Media Enterprises (koji na tržištu vrijedi oko 1,5 milijardi dolara) znatne gubitke ostvario i na području marketinga. Radi se, inače, o tvrtki koju prema pisanju Business Insidera karakterizira izrazito netransparentno poslovanje.

Central European Media Enterprises među firmama kojima prema Business Insideru prijeti bankrot najbolje stoji - smješten je na 15. mjesto na ljestvici. Ispred njega su brojni poznatiji međunarodni gubitaši poput Renaulta, Kodaka ili Porschea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.