Vodičani upali na sjednicu gradskog vijeća: Ne damo našu didovinu

PEDESETAK ljutih Vodičana danas je verbalno napalo gradonačelnicu Vodica Branku Juričev Martinčev na sjednici gradskog vijeća, jer ne žele parkiralište i rampu koja im je već zatvorila put do groblja i 600 godina stare crkvice Sv. Križa.

U Vodicama od jučer traje prava mala narodna buna: oko tisuću mještana okupilo se sinoć na prosvjedu protiv vlasnika Hotela Punta Andrije Kevića, kontroverznog poduzetnika koji je odnedavno i u izdavačkom biznisu kao vlasnik poslovnog dnevnika Business.hr i tjednika Aktual.

Zbog parkinga za njegov hotel posječeni su stoljetni borovi i podignuta je rampa. Vodičani kažu da malo po malo pod naletom lokalnih i drugih kapitalista gube javne sadržaje, od nogometnog i rukometnog igrališta, do boćališta.

Pardona zato danas nisu imali ni prema gradonačelnici. Sve što su joj imali kazati, rekli su bez uvijanja, a na kraju reagirala i policija koja je neke udaljila iz zgrade vodičkog vijeća. Prosvjednike je podržao i biskup Ante Ivas, i sam Vodičanin. Ako su investitori mislili da će sve proći glatko, čini se da su se grdno prevarili.

Sutra je u Vodice trebao doći ministar turizma Damir Bajs, ali je iznenada otkazao posjet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.