Vođa seks-kulta iz SAD-a dobio 120 godina zatvora

Screenshot: YouTube/ Nathan Baker

KEITH RANIERE, vođa kulta u kojem su žene bile u određenoj vrsti seksualnog ropstva, danas je osuđen na 120 godina zatvora.

Raniere je prošle godine proglašen krivim za trgovinu ljudima, ucjenjivanje i posjedovanje dječje pornografije. Bio je vođa kulta naziva NXIVM, a boravio je u saveznoj državi New York.

U intervjuu koji je iz zatvora dao za Dateline NBC Raniere se ispričao zbog "povreda" koje je nanio žrtvama, ali je također rekao da nije kriv ni za jedan zločin.

"Nevin sam. Radi se o užasnoj tragediji u kojoj je povrijeđeno mnogo, mnogo ljudi. No i o nepravdi. Što god da vi mislili da sam ja, sam vrag ili ne, treba se ispitati pravni postupak", rekao je Raniere.

Članica kulta bila i kći glumice iz Dinastije

Porotnicima u Brooklynu trebalo je samo nekoliko sati da u lipnju 2019. Ranierea proglase krivim. Raniere je u blizini grada Albanyja vodio organizaciju za pružanje samopomoći unutar koje je osnovao tajno udruženje naziva DOS, gdje je žene "robinje" ucjenjivao kompromitirajućim materijalom, poput njihovih nagih slika, i prisiljavao na seksualni odnos, piše NBC News.

Bivša članica NXIVM-a, India Oxenberg, kći zvijezde Dinastije Catherine Oxenberg, rekla je da je bilo jako teško napustiti kult nakon što je postala plijen.

"Lako vas je zavesti ako niste svjesni što se događa, pogotovo kada to rade dobri manipulatori“, kazala je ovog mjeseca Oxenberg za ABC.

Krivnju su priznale predsjednica NXIVM-a Nancy Salzman, njezina kći Lauren Salzman, knjigovotkinja Kathy Russell i Claire Bronfman, nasljednica kompanije Seagram, koja se bavi prodajom alkoholnih pića. Bronfman je bila glavna donatorica NXIVM-a i osuđena je na 81 godinu zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.