Vođenje Splita od Opare preuzima teologinja Jelena Hrgović

Foto: FaH

ZBOG teškog zdravstvenog stanja splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare vođenje Grada Splita preuzet će njegova zamjenica Jelena Hrgović. Tijekom dana Opara bi trebao potpisati punomoć Hrgović za vođenje grada. Ako to ne napravi, svejedno će ona biti ta koja će ga naslijediti na čelnoj funkciji Grada Splita jer je na listi HDZ-a za lokalne izbore bila plasirana ispred drugog zamjenika Nina Vele.

>> Opara ima zloćudni tumor na mozgu

35-godišnja Hrgović diplomirana je teologinja, radila je u izdavačkoj kući Verbum kao izvršna koordinatorica produkcije, a s Oparom se srela na Danima kršćanske kulture. Neko vrijeme je radila i kao pomoćnica ravnatelja te manifestacije. Hrgović se u HDZ upisala neposredno prije izbora 2017. godine, članica je Gradskog odbora, a zanimljivo je da je i prije četiri godine dobila ponudu da se kandidira kao zamjenica tadašnjeg HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika, arhitekta Vjekoslava Ivaniševića. 

Hrgović je po dolasku u Banovinu kao Oparina zamjenica preuzela društvene djelatnosti, socijalu i branitelje. Sada će joj kao de facto novoj splitskoj gradonačelnici opseg rada biti kud i kamo veći. Dio posla olakšat će joj predsjednik HDZ-a Petar Škorić koji je cijelo vrijeme uključen u dogovore s koalicijskim partnerom Željko Kerumom. Tim dijelom Opara se uopće nije ni bavio. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.