Vojnik KFOR-a poginuo u nesreći na Kosovu

Ilustracija: EPA

PRIPADNIK talijanske vojske u sastavu KFOR-a poginuo je u prometnoj nesreći koja se jučer dogodila na cesti Peć - Klina, priopćeno je iz zapovjedništva KFOR-a. "Oko 15:30 sati talijanski vojnik iz baze KFOR-a u Novom selu kod Vučitrna bio je žrtva prometne nesreće koja se dogodila na cesti Peć - Klina", navedeno je. 

Još jedan vojnik ozlijeđen

Vojnik je u kritičnom stanju i bez svijesti prebačen helikopterom u američku bolnicu u Prištini, ali je oko 16:50 sati podlegao ozljedama. U vozilu koje je sudjelovalo u nesreći nalazio se još jedan vojnik koji je u svjesnom stanju prebačen u talijansku bazu Villaggio, a potom i u kamp Film City u Prištini radi daljnje liječničke provjere.

Zapovjednik KFOR-a i turski general Ozkan Ulutas je izrazio sućut obitelji stradalog i poželio brz oporavak ozlijeđenom pripadniku KFOR-a. Međunarodna vojna policija u suradnji s kosovskom policijom radi na utvrđivanju okolnosti u kojima se dogodila nesreća. Policija je ranije za Telegraf potvrdila da su se sudarili kamion lokalnih registarskih oznaka i vozilo KFOR-a.