Vojvođani i Srpsko narodno vijeće u Zagrebu pokreću Tesla banku

VLADA Vojvodine i Srpsko narodno vijeće (SNV) iz Zagreba potpisali su danas u Novom Sadu ugovor o osnivanju Tesla banke u Zagrebu, čiji će najvažniji cilj biti pružanje financijske pomoći srpskim povratnicima.

Kako prenosi beogradski B92, osnivački kapital Tesla banke, koja bi trebala biti otvorena već ove jeseni, dolazit će većim dijelom iz Srbije, a banka će davanjem povoljnih kredita potaknuti Srbe povratnike na pokretanje svog biznisa, najavio je predsjednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić. Osnivanje Tesla banke iniciralo je Srpsko narodno vijeće, a prvi dioničar je pokrajina Vojvodina. 

“Osim financijskih sredstava, a Vojvodina je prvi dioničar u Tesla banci, mi ćemo omogućiti logistiku preko sveučilišta, instituta i različitih znanstvenih institucija da bismo te ljude educirali na koji način poslovati, gdje pronaći tržište i na koji se način mogu organizirati“, objasnio je Pajtić.

Potpredsjednik SNV-a Milorad Pupovac je prilikom potpisivanja sporazuma o osnivanju banke izjavio da će banka biti "instrument u realizaciji povratka Srba u Hrvatsku". "Ona neće djelovati kao klasična razvojna banka, već kao poticajna, tako da se ljudi mogu slobodno upustiti u proizvodnju", rekao je Pupovac. Središte banke će za početak biti u Zagrebu, a u planu je i osnivanje filijala širom Hrvatske.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.