Hvala vam milijardu i sedamsto milijuna puta

NETOM završena 2016. godina bila je teška, krvava, zla, prepuna neugodnih iznenađenja, naglih promjena i sve u svemu jedna od onih koje bi bilo najbolje zauvijek zaboraviti. No, bila je i uspješna. Barem za Index i vas, naše čitatelje koji ste nam se stalno i neumorno vraćali.

Otvorili ste Indexove stranice 1,78 milijardi puta. Da, dobro ste pročitali. Milijardu i sedamsto osamdeset milijuna puta, ili više od četiri milijuna puta svakoga dana te nesretne godine. Dvjesto tisuća puta svakoga sata.  Hvala vam!

Index je u 2016. bio, a u 2017. će nastaviti biti, vaš najbrži izvor svakodnevnih informacija. Kao i dosad, nećemo se na tome zaustaviti. Svaku vijest i svaku informaciju kritički ćemo preispitati, ukazati na njene skrivene dijelove, staviti je u kontekst koji zaslužuje i o svemu imati stav. Jer to je ono zbog čega nas volite milijardu i sedamsto milijuna puta. Ili nas ne volite, ali ne možete bez nas.

Glavne teme

Na Indexu ste pratili sve najvažnije vijesti u 2016. godini. Brexit, slaganje i raspad hrvatske Vlade, izbore i kod nas i u Americi, terorističke napade u Nici, Münchenu, Berlinu, Istanbulu... Pokazali smo vam sramotne događaje s proslave Dana pobjede u Kninu i razoružavanje počasnog voda Hrvatske vojske u Bleiburgu.

Otkrili smo tajni plan za drastično poskupljenje zdravstva nakon čega je prošla Vlada od njega odustala, prizemljili smo po život opasne hidroavione, smijenili smo ministra branitelja Miju Crnoju otkrivši njegovu samoborsku baraku kojoj se lažno prijavio. Dali smo ime aferi Konzultantica, koja je smijenila Tomislava Karamarka i dovela do izvanrednih izbora.


Najčitaniji i prije i poslije izbora

Stranice Indexa su dan nakon izvanrednih izbora 11. rujna otvorene 6 milijuna 275 tisuća i 389 puta, kažu podaci jedinog relevantnog mjerenja statistika u Hrvatskoj, DotMetrics. Prvi idući portal otvoren je 4,45 milijuna puta.

Index, koji je u kolovozu zabilježio više od 130 milijuna otvaranja stranica (28,5 milijuna više od prvog idućeg portala) se tako potvrdio kao omiljena hrvatska web destinacija za praćenje političkih događaja u Hrvatskoj.

Što ste najviše čitali?

Donosimo pet najčitanijih članaka u 2016. u Index Vijestima, a detaljniji popis pogledajte na Indexovom pregledu vijesti 2016.

1. ŽELE NEREDE  Šuker, Mamić i Horvatinčić provocirali s Hajdukovim šalom

2. TERORIZAM U BRUXELLESU Otkriven identitet glavnog osumnjičenog za napad


3. Razbijen prozor na kući gdje se odmarao Rakitić, nogometaš s obitelji napustio Ugljan

4. Splitski HDZ: Iza nereda na utakmici stoji jugonacionalistički pokret - žele rušiti državu

5. Britanci nakon referenduma: "Što sada? Sve će poskupiti, ovo je sramota"

Nazivamo stvari pravim imenom

Naši komentatori ni u jednom se trenutku nisu ustručavali stvari nazvati pravim imenom i napisati za koga misle da je sišao s uma, tko laže, a tko je samo gadna štetočina. I zato ste nam stalno dolazili, znajući da nećemo poštedjeti baš nikoga, ali i da ćemo pohvaliti ako je netko baš zaslužio.

Voljeli bismo da sljedeće godine pišemo o dvije milijarde čitanja Indexovih članaka, gledanja naših videa i galerija. Potrudit ćemo se.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.