Vozač se zabio u objekt na graničnom prijelazu Svilaj, bio je mrtav pijan

Ilustracija: Ivica Galović/PIXSELL

PREKRŠAJNU prijavu brodsko-posavska policija podiže protiv 38-godišnjaka koji se alkoholiziran zabio u objekt na novom hrvatskom graničnom prijelazu Svilaj, a prekršajno je prijavljen i 34-godišnjak koji je vozio pod utjecajem droge i pod zabranom.

Brodsko-posavska policijska uprava izvijestila je da su se navedeni prekršaji u prometu dogodili tijekom produženog vikenda.

Napuhao je 2.75

Prometnu nesreću na graničnom prijelazu Svilaj, u nedjelju 31. listopada u 4:55 prouzročio je alkoholizirani 38-godišnji vozač, koji je vozio bez vozačke dozvole. Utvrđeno je da je 38-godišnjak osobnim automobilom varaždinskih registracija, vozeći unatrag udario u objekt za graničnu kontrolu, a potom i u metalni odbojnik kod objekta.

Budući da je bio pod utjecajem alkohola od 2.75 promila, zadržan je u službenim prostorijama policije na otrježnjenju. Policija protiv 38-godišnjaka podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Upravljao automobilom pod utjecajem droge i pod zabranom

A u ponedjeljak, 1. studenog policijski službenici mobilnog tima PU brodsko-posavske, u 14:45 u blizini Nove Gradiške, zaustavili su osobni automobil kojeg je vozio 34-godišnjak. Utvrdili su da 34-godišnjak vozi unatoč prethodno izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja vozilima i pod utjecajem droga. Naime, policajci su vozača testirali na droge, pri čemu je dobivena pozitivna reakcija na prisutnost droga u njegovu organizmu. Također su kod njega pronašli i oduzeli 2.5 grama marihuane.

Policija protiv 34-godišnjaka podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok su vlasnici osobnog automobila uručili prekršajni nalog jer je vozilo ustupila vozaču koji ima zabranu upravljanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.