Vozača Hitne u glavu je u Zagrebu udario otmičar sina generala Zagorca

U Zagrebu je u petak vozača hitne napao Ivan Ico Mateković (50), otmičar sina generala Vladimira Zagorca.

Kazneno je prijavljen za prisilu prema 43-godišnjem zdravstvenom radniku, kao i za prijetnje smrću, a s obzirom na to da je u međuvremenu rehabilitiran te mu je čista kaznena evidencija iako su u tijeku dva sudska postupka protiv njega, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je Matekovića pustio da se brani sa slobode uz mjere opreza - ne smije se na 200 metara približiti vozaču Hitne kao niti s njim održavati bilo kakav kontakt, javio je Jutarnji list

Svjedoci: Bio je agresivan i nasilan

Sve se dogodilo 6. listopada oko 9.30 kada je 19-godišnji vozač teretnog vozila kod kućnog broja 111. Ulice Medveščak neoprezno vožnjom unatrag naletio na zebri na 52-godišnju pješakinju, za koju će se tek kasnije uspostaviti da je Matekovićeva supruga.

Liječnica i tehničar su je potom, uz pomoć građana, uveli u vozilo Hitne, a nedugo potom na skuteru je došao Mateković koji je prišao vozaču kombija koji mu je udario suprugu te ga, prema tvrdnjama svjedoka, primio rukama za uši.

"Bio je agresivan i nasilan. Htio je nasilno ući u vozilo Hitne pomoći. Liječnica mu je rekla da će s gospođom biti sve u redu i da ne treba tako reagirati pa se i njoj unio licem u nos, a kad mu je vozač Hitne rekao da ne može ući u vozilo, čovjek koji je došao sa skuterom udario ga je šakom u nos", ispričao je jedan od svjedoka događaja istražiteljima navodeći da je odmah došla prometna policija.

"Naći ću te, slomiti ti noge. Znaš li ti tko sam ja?"

Zbog toga što nije mogao ući u vozilo Hitne, Mateković je, prema svjedocima, vozaču rekao: "Naći ću te, slomiti ti noge. Znaš li ti tko sam ja?". Potom je vozač Hitne zvao dispečera i pozvana je policija.

Liječnica iz ekipe Hitne pomoći sam udarac u glavu nije vidjela, ali je vidjela da joj se kolega drži za nos pa su bili primorani pozvati i drugi tim Hitne pomoći jer je i sam vozač pretrpio na kraju ozljede. "Niti u jednom trenutku taj čovjek nije rekao da je suprug ozlijeđene. Da smo to znali, pustili bismo ga u vozilo", ustvrdila je, kako prenosi Jutarnji, liječnica.

Njezin kolega tehničar je ispričao, među ostalim, da je vozača Hitne, koliko misli, osumnjičeni muškarac primio s dva prsta za nos koja je zakrenuo i zatim ga odgurnuo nakon čega je počela teći krv.

Napadnuti vozač ispričao je da je napadač bio izrazito ljutit, da je pokušavao ući u vozilo Hitne, da je psovao. "Ja sam stao do bočnih vrata da zaštitim liječnicu pa me udario šakom u nos koji mi je malo napukao", ispričao je u iskazu.

Napadnuti djelatnik Hitne: "U šoku sam"

Jutros je u Zagrebu za vrijeme intervencije napadnuta ekipa Hitne medicinske pomoći. S djelatnikom koji je dobio udarac šakom u glavu razgovarala je naša novinarka Ruža Ištuk. Više: https://tinyurl.com/yzfbjn2h

Posted by HRT Vijesti on Friday, October 6, 2023

Mateković: Poričem sve. Možda sam ga zahvatio satom

Ivan Mateković je pak pred policajcima sve negirao. 

"Poričem sve. Nisam prijetio i nisam nikoga udario. Dok sam bio na treningu hrvanja, od neke gospođe sam zaprimio telefonski poziv da mi je supruga nastradala u prometnoj nesreći u Ulici Medveščak. Dovezao sam se tamo skuterom, vidio sam puno ljudi, kombi koji je udario moju suprugu, bili su tu i djelatnici Hitne pomoći. A supruga me iz vozila Hitne dozivala i zato sam htio ući u Hitnu, ali su me dvojica muškaraca u tome sprječavala pa smo se posvađali i došlo je do vrijeđanja", rekao je Mateković, jedan od otmičara sina generala Vladimira Zagorca 

Na pitanje otkud onda vozaču Hitne ozljede rekao je: "Možda sam ga slučajno u tom komešanju udario satom koji sam nosio na ruci. Pa tamo je bilo šest policajaca koji su vidjeli cijeli događaj i mogu posvjedočiti da ja nikoga nisam udario."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.