Vozačica preminula u prepolovljenoj Hondi, Runjin rođak spasio se skokom

LJUBICA BOBAN, 25-godišnjakinja iz Solina, poginula je u stravičnoj prometnoj nesreći sinoć oko 23 sata na Poljičkoj cesti u Splitu, nedaleko od kafića Kauri.

Dok se s Mertojaka spuštala prema gradu, izgubila je kontrolu nad 18 godina starom Hondom Civic. Izletjela je s kolnika, nakon što je bočno klizala 45 metara. Lijevom stranom zabila se u stablo. Vozilo se prepolovilo na dva dijela. Ljubica je ispala i preminula na mjestu nesreće, 20-godišnja suvozačica izvukla se s lakšim ozljedama. 

Runjin rođak izašao se prošetati i umalo poginuo

Izbjegnuta je teža tragedija. Odlomljeni komad Honde umalo je pokupio pješaka! No, 19-godišnji Ivan Runje, nogometaš drugoligaša Mosora i prvi rođak reprezentativnog čuvara mreže Vedrana Runje, sačuvao je prisebnost, te se spasio skokom na parking, s visine od dva i pol metra. Majka mu je još u šoku što je i razumljivo, jer sin joj je umalo izgubio život dok se šetao pred svojom zgradom. 

"Ni ja ne mogu vjerovati kako sam se izvukao. Platit ću misu, ovo je moj drugi rođendan. Čuo sam škripu kočnica i strahoviti udar auta u stablo. Dio je ostao, a drugi letio ravno na mene. Instinktivno sam reagirao, zatrčao se i skočio na parking. Sav sam se izgrebao po rukama i nogama, ali glava je na mjestu. To je najvažnije" priča Ivan. 

Spasio se pred hrpom jurećeg lima, a štake odbacio prije 20 dana

S prolaznicima je odmah potrčao ka olupini. Unutra je bila suvozačica kojoj su pomogli, no nažalost za vozačicu više nije bilo spasa, prisjeća se Ivan. Kad je stigao do nje, već je bila mrtva. 

Ivan je prije samo dvadeset dana odbacio štake kojima se pomagao nakon operacije desnog koljena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.