Vozač koji je prije dvije godine u Zagrebu pijan ubio djevojčicu ide u zatvor

Foto: Hina

VOZAČ Dino Pleša koji je prije dvije godine usmrtio djevojčicu u Branimirovoj ulici u Zagrebu i potom se vratio na mjesto nesreće po registarsku tablicu, u četvrtak je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora, dok su dvojica njegovih suputnika oslobođena optužbe za neprijavljivanje nedjela.

Dvadesetčetverogodišnji Pleša je 30. rujna 2015. s gotovo promilom alkohola u krvi usmrtio 14-godišnju Lauru Vidaković koja je pretrčavala cestu i zatim pobjegao s mjesta nesreće na koje se potom pješke vratio po registarsku oznaku koja mu je otpala s automobila, ali su ga policajci uhvatili.

Olakotna okolnost Dinu je bila mladost i žaljenje radi tragedije

Sud mu je zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom izrekao kaznu od tri godine zatvora, a za sprječavanje dokazivanja nedjela šest mjeseci zatvora, nakon čega mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od tri godine i dva mjeseca.

Određujući kaznu, sud mu je uzeo u obzir mladost, žaljenje i kaznenu neosuđivanost, a kao otegotnu okolnost raniju vožnju u pijanom stanju zbog čega mu je bila oduzeta vozačka dozvola.

Dvojica njegovih suputnika oslobođena su optužbe da nisu prijavili nedjelo. Oni su tvrdili da je policija, kad su se i oni vratili, već bila na mjestu nesreće i da je već bila uhitila vozača pa su smatrali da nema potrebe to prijavljivati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.