Vučemilović o optužnici Srbije: Sramotno, žele glumiti mali Haag

Screenshot: N1

SABORSKA zastupnica Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović je tijekom gostovanja na N1 komentirala inflaciju te optužnicu Srbije protiv hrvatskih pilota. Na početku razgovora osvrnula se na najavu premijera Andreja Plenkovića o tome da će se naknade za roditelje djece s poteškoćama u razvoju podići na 4000 kuna. Do sada su iznosile 2380 kuna.

"Ako se napravio nekakav pomak za tu skupinu, moram reći da sam izrazito zadovoljna. Brojni su problemi s kojima se suočavaju roditelji djece s poteškoćama u razvoju", komentirala je Vučemilović za N1.

"Nije točno da će svi jednako podnijeti inflaciju"

Saborska zastupnica kaže da se sjeća inflacije 80-ih i 90-ih godina. Kaže da smo sve preživjeli, pa ćemo i ovu inflaciju preživjeti.

"Ključno je zaštititi one koji su socijalno najranjiviji jer teza da ćemo svi jednako podnijeti tu inflaciju nije točna. Umirovljenik s 300 do 400 eura neće jednako podnijeti teret inflacije kao neki umirovljenik u Njemačkoj s većim primanjima. Našim građanima oko 30 posto primanja odlazi samo na prehranu, a ako tome pridodate grijanje i režije, onda su to brojke koje postaju alarmantne", komentirala je.

Osvrnula se i na povećanje mirovina koje su ovog tjedna najavili Andrej Plenković i Silvano Hrelja iz Hrvatske stranke umirovljenika. Vučemilović komentira da je to bilo očekivano te da je Hrelja prelaskom u vladajuću većinu to i najavio.

"Obiteljske mirovine su među najnižima i ovo je nešto što je prisutno u brojnim državama Europske unije", rekla je Vučemilović.

"Srbija želi glumiti mini Haag"

Vučemilović se osvrnula na optužnicu Srbije protiv hrvatskih pilota.

"Ovo što Srbija pokušava je sramotno. Oni žele glumiti nekakav mini Haag. U povijesti se ne pamti slučaj gdje se agresor na drugu državu htio postaviti kao nekakav pravosudni čimbenik. Što bi oni istraživali? Oni su bili agresor i, dok to jasno i glasno ne kažu, nećemo se maknuti s mrtve točke", komentirala je Vučemilović za N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.