Vučetić komentirao opomenu pred otkaz profesoru zbog statusa o izletu u Vukovar

NEZAVISNI saborski zastupnik Marko Vučetić komentirao je opomenu pred otkaz koju je dobio Marko Šolić, profesor zagrebačke osnovne škole koji je na Facebooku komentirao izlet u Vukovar. 

Opomenu pred otkaz dobio je, podsjetimo, jer je na svom Facebook profilu objavio status u kojem kritizira školski posjet Vukovaru. Šolić u svojoj objavi zamjera jednostranost prikazivanja događaja iz rata 1990-ih prilikom školskog posjeta koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Njegov status objavio je portal Narod.hr udruge U ime obitelji koji je potom kontaktirao i ravnateljicu škole, a ona je profesoru uručila opomenu pred otkaz, i to zato što je tipkao za vrijeme radnog vremena, kako stoji u službenom objašnjenju.

Vučetić je na Facebooku komentirao ovakvu kaznu profesoru zbog objave na društvenoj mreži.

Vučetić: Sva sreća da imamo ovu ravnateljicu

"Kao što nam je poznato, Marko Šolić, nastavnik informatike, dobio je opomenu pred otkaz, nakon što je ravnateljica, u bljesku logičnosti, zaključila da nije obavljao nastavnički posao, jer nije mogao skrbiti o povjerenoj mu djeci budući da je neko vrijeme bio predan jednoj kompliciranoj aktivnosti. Naime, pisao je tekst.

Ravnateljica škole ima zanimljiv pedagoški koncept koji bi trebalo patentirati. On glasi: kada nastavnik nešto piše, nije u stanju voditi računa o učenicima. Ako je ova ravnateljica revna u radu (a to znači da za trajanja radnog vremena ništa ne piše), onda je neizostavno svakom nastavniku nakon prvog sata dala opomenu pred otkaz, a nakon drugog sata otkaz. Naime, poznato je da nastavnici svaki sat ne paze na djecu jer u dnevnike upisuje nastavne jedinice, izostanke itd. Tko može bez gnušanja pomisliti na one pedagoške barbare koji se usude nešto pisati po ploči?

Sva sreća da imamo ovu ravnateljicu, ljubiteljicu usmene predaje i fokusiranosti, koja nešto takvo reže u korijenu. Nakon prvog sata slijedi opomena pred otkaz, a nakon drugog otkaz. I to sve, radi dosljednosti, ide usmenom predajom i fokusiranim pogledom pravog nastavnika", napisao je Vučetić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.