Vučić: Upoznao sam Zelenskog i mislim da znam procijeniti nečiju inteligenciju

Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić oštro je reagirao na nagađanja da bi Ukrajina mogla priznati Kosovo. Istup srpskog čelnika dolazi nakon što je Oleksandr Merežko, predsjednik Odbora za vanjsku politiku u ukrajinskom parlamentu, potpisao pismo vladama zapadnih država u kojem poziva na preispitivanje politike prema Beogradu i Prištini, piše Ukrajinska Pravda.

Pismo su potpisali čelnici vanjskopolitičkih parlamentarnih odbora iz deset zemalja. Merežko je također rekao da u Vrhovnoj Radi ima zastupnika koji podržavaju priznanje neovisnosti Kosova i sugerirao da bi možda trebali otvoriti ured za vezu u Prištini, kako bi se odužila za podršku koju Kosovo pruža Ukrajini. 

"Nadam se da nećemo imati problema s Ukrajinom"

Vučić je na današnjoj konferenciji poručio da je Ukrajina prijateljska zemlja Srbiji. "Nismo imali probleme s Ukrajinom i nadam se da ni nećemo. Mislim da je predsjednik Zelenski, a upoznao sam ga i mislim da znam procijeniti nečiju inteligenciju, mnogo mudriji i pametniji od Merežka", naveo je. 

Naglasio je da bi Ukrajina priznanjem Kosova "u jednom danu izgubila sve što je imala u svojim rukama", ali nije precizirao na što točno misli. Srbija je već ranije izrazila nezadovoljstvo glasanjem Ukrajine o članstvu Kosova u Vijeću Europe. Ukrajina nije priznala Kosovo, državu koja je 2008. proglasila neovisnost. Pravo Kosova na taj korak priznao je i Međunarodni sud pravde. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.