Vučić: Naručili smo 80 Lazara i 112 Miloša. Čekamo važan sustav iz Rusije

Foto: Dimitrije Nikolic/ATAImages/PIXSELL

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je naručena proizvodnja 80 oklopnih vozila Lazar i 112 oklopnih vozila Miloš. Naveo je i kako se očekuje dolazak važnog sustava iz Ruske Federacije koji služi za elektronsko ometanje.

Vučić je tijekom prikaza naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u vojarni Topčider poručio da su osigurana sredstva za 701 sustav naoružanja i da se moraju pronaći sredstva potrebna za još 853 sustava iz domaće proizvodnje, piše Nova.rs.

Srbija pokrenula uvođenje obveznog vojnog roka

"Ubrzavamo naoružanje, što nije lako financijski, blizu smo da ga kompletiramo, završavamo još neke stvari. Zaostajemo u vozilima s kotačima u odnosu na susjede, s gusjeničarima imamo ogromnu prednost, nadoknađujemo zaostatak", naveo je. 

"Čekamo važan sustav iz Rusije koji služi za elektronsko ometanje. Ima još novih sustava koje će ljudi moći vidjeti u Nišu za praznike", napomenuo je srpski predsjednik. Podsjetimo, Glavni stožer Vojske Srbije pokrenuo je početkom siječnja inicijativu ponovnog uvođenja obveze služenja vojnog roka. 

Glavni stožer je srpskom predsjedniku i vrhovnom zapovjedniku oružanih snaga predložio uvođenje vojnog roka u trajanju do četiri mjeseca. Obvezni vojni rok u Srbiji ukinut je odlukom državnog parlamenta u prosincu 2010., kada je uspostavljena profesionalna vojska, čime je promijenjena tradicija služenja vojnog roka, koja je u Srbiji u različitim oblicima postojala skoro dva stoljeća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.