Bliski suradnik prisluškivao Vučića? Vučić ne želi javno govoriti o tome

Foto: EPA

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić danas nije htio komentirati navode iz intervjua bivše državne tajnice u MUP-u Dijane Hrkalović, koja je nekadašnjeg ministra policije i Vučićeva bliskog suradnika Nebojšu Stefanovića dovela u vezu s prisluškivanjem predsjednika.

Vučić: Neću javno iznositi svoje dojmove

Hrkalović, i sama suočena s optužbama Tužiteljstva za organizirani kriminal u dva slučaja trgovine utjecajem, rekla je u intervjuu da je Stefanović dok je bio šef policije ostvarivao neovlašteni uvid u sadržaj telefonske komunikacije Aleksandra Vučića i članova njegove obitelji te da je štitio kriminalni klan Veljka Belivuka, optuženog za niz ubojstava i najtežih kaznenih djela.

"Pogledao sam dva puta sve što je rekla gospođa Hrkalović, ali svoje osobne dojmove ne mogu i neću javno iznositi", rekao je Vučić novinarima i dodao da se time trebaju baviti nadležni organi.

Vučića su prisluškivali više od 1600 puta?

Vučić je naglasio da su nadležni organi izravno utvrdili da je bilo prisluškivanja i da je više od 1600 ili 1800 puta neovlašteno pristupano njegovom telefonu. Vučić je navodno prisluškivan tijekom komunikacije s osobama iz kriminalnog miljea čiji su telefoni praćeni jer su bili pod sigurnosnim mjerama policije, a Stefanović je prema tvrdnjama Dijane Hrkalović imao uvid u transkripte tih razgovora Vučića i članova njegove obitelji.

"Tražio je da mu se dostavljaju ti transkripti. Nije poduzeo protuobavještajnu zaštitu predsjednika niti je obavijestio BIA-u (sigurnosno-informativnu agenciju) da oni poduzmu mjere. Tamo gdje ima prisluškivanja i čitanja tuđih komunikacija neovlašteno, tamo ima svega", rekla je Hrkalović za provladin portal Objektiv.

Stefanović: Ovo su najmonstruoznije laži

Stefanović, nekadašnji Vučićev blizak suradnik, mjesecima je pod povećalom javnosti nakon optužbi da je njegov otac, koji je u međuvremenu preminuo, sudjelovao u trgovini oružjem.

Stefanović je javno doveden i u vezu s komunikacijom preko zaštićene aplikacije Sky s pripadnicima kriminalnih skupina, što on kategorički odbacuje i zahtijeva da nadležna tijela utvrde tko je sve koristio tu aplikaciju te s kim je i o čemu komunicirao.

Suočen s novim pritiscima u medijima, Stefanović je jučer poručio da će, nakon optužbi Dijane Hrkalović, u narednih 48 sati odgovoriti na sve laži koje su o njemu izrečene, koristeći samo istinu i argumente. Ustvrdio je da osobe koje ga optužuju istina plaši, pa se zato služe najmonstruoznijim lažima.

Stefanović se još nije očitovao o posljednjim optužbama, koje bi ga mogle dovesti u situaciju da se suoči s tužiteljskom istragom, o navodima da je protuzakonito imao uvid u transkripte Vučićevih prisluškivanih razgovora.