VIDEO Vučić prekinuo Olimpijske igre i upao u program. Uslijedio dosta bizaran govor

Foto: Screenshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć se oko 22:30 izvanredno obratio javnosti u programu Radio-televizije Srbije, dok su gledatelji uživali u praćenju Olimpijskih igara, prenosi Nova.rs. Pojavio se u trećoj smjeni na gradilištu dječje bolnice Tiršova 2, koja je trebala biti gotova prije dvije godine. Kad su ga novinari podsjetili da mu je oporba predbacila tu činjenicu, odgovorio je onako kako i inače čini.

"Ma dobro. Obećavali su još 2002. godine, ali nisu ni počeli. Nisam baš lijep da mi fotografija i slikanje išta donesu, nisam ni zgodan ili pametan kao oni. Ali ja sam marljiviji i utjecao sam da se napravi sve ono što oni nisu ni pomislili početi", rekao je. 

Napao košarkaškog trenera

Onda je, kad je prešao na temu litija, njegovo izlaganje postalo još čudnije. Vrijeđao je i objašnjavao kako nitko ne brine o građanima kao on, stoga ih čeka katastrofa ako netko umjesto njega dođe na vlast. Tvrdio je da nikome ništa nije obećao i da oni koji pričaju o rudniku nemaju pojma, za razliku od njega. Spomenuo je i proslavljenog košarkaškog trenera Duška Vujoševića.

"Da ne pričamo o tim lažima, kako je on rekao, da se kopa. Vujošević ili netko, neki sličan lažov. Kaže da se kopa na mnogo mjesta u Srbiji. Kako se usuđuješ, brate, kako te nije sram tako lagati. Bit će ukupno 140 hektara rudnika, još 80 hektara postrojenja, što je svega 220 hektara. Ovo je mali komad zemlje, ništa više", rekao je Vučić.

Nastavio je objašnjavajući kako je politika jedno, a sport drugo: "Možeš psovati koliko hoćeš, samo nemoj lagati. Nemamo gdje drugdje rudariti litij jer ga nema. Jako bih ga volio imati, ali ga nema", dodao je.

"Razumijem zašto me toliko mrze i zašto žele moju glavu"

Potom se prebacio na sljedeću metu. 

"Razumijem zašto me toliko mrze i zašto žele moju glavu. Slušam te stručnjake koji ne vole ništa na svijetu osim novca. Svaki drugi dan su u vladi Srbije i zovu me i traže novac. Ja sam iskren, nikad ništa nisam uzeo, a ovi drugi jesu. Mi smo zlikovci, a oni su neka fina gospoda. Želite li da vam takvi ljudi vode državu? Da vam je zemlja ravna ploča. Želite li da to odgaja vašu djecu? Pa što će ti bolnice? Napij se rakije i izliječio si svaku bolest. To bi mi rekao moj otac prije 35 godina, je li to ono što želite da vodi državu?" pitao je Vučić.

O skupljanju novca za bolesnu djecu: Nitko nije ništa skupio

Govoreći o liječenju tzv. djece leptira, Vučić je popljuvao građane koji donacijama prikupljaju novac za bolesnu djecu rekavši da se tako ne skupi - ništa.

"Toliko smo novca uložili da me stvarno sram na to odgovoriti. Reći ću vam, to liječenje košta 600 tisuća eura, radi se o kremama za te opekline. Nisam liječnik, ali sam se raspitivao i spremao se za to. To će biti dostupno najkasnije od 13. ili 14. kolovoza ovdje u Beogradu. Za jedno dijete košta 600 tisuća eura, a ima djece za koju smo izdvojili i dva milijuna eura. Država Srbija je sve to oduvijek uradila, sve ovo što vi pričate kako se skuplja okolo naokolo, uglavnom nitko ništa nije skupio", rekao je predsjednik Srbije. 

Usporedio donacije za bolesnu djecu s poreznim dugom košarkaškog kluba

Odmah je skupljanje novca za bolesnu djecu usporedio s poreznim dugom Košarkaškog kluba Partizan. 

"Ono kad vam neki košarkaški klubovi kažu kako navijači plaćaju porez pa od toga dobijemo, koliko para, Siniša? Nula dobijemo. Tako vam sve ide, ali je 'Vučiću pederu'. I sve je tako. Sve je kod nas tako inverzno. I sve je laž. Nego udri po državi pa možeš", kazao je Vučić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.