Vulin: Bjelorusija je Srbiji poklonila četiri vojna aviona MIG-29

Foto: Getty, Pixsell/Srđan Ilić 

BJELORUSIJA je Srbiji poklonila četiri borbena aviona MIG-29, priopćeno je iz srpskog ministarstva obrane. "Na avionima će biti obavljen remont i bit će modernizirani po istom modelu kao i šest aviona koje je Srbija dobila od Rusije", kazao je srpski ministar obrane Aleksandar Vulin. 
 
Dodao je da su avioni Srbiji poklonjeni nakon dogovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Bjelorusije Aleksandra Lukašenka, piše Blic. Vulin je kazao da će Srbija za godinu dana imati eskadrilu moderniziranih aviona MIG-29, a stići će im i prvi helikopteri H-145M.
 
"Vjerujem da ćemo biti jači i za helikopter MI-35, kao i za brojno naoružanje iz naše proizvodnje. Samohodne haubice NORA 552 nalaze se u završnoj fazi ispitivanja u Tehničkom testnom centru i očekuje se vrlo brzo njihov prijem u naoružanje naše vojske", kazao je Vulin. 
 
Postoje pokušaji ugrožavanja zračnog prostora
 
Napomenuo je kako postoje pokušaji ugrožavanja zračnog prostora Srbije te da su oni prepoznati i spriječeni. "Ništa ne može ući u naš prostor, a da mi to ne primijetimo i u skladu s procijenjenim stupnjem opasnosti reagiramo", kazao je. 
 
Govoreći o izvozu oružja iz Srbije, Vulin je kazao kako je tijekom ove godine zaključeno 718 milijuna dolara ugovorenih poslova te da je srpsko oružje traženo "na svim tržištima". 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.