Vuvuzele postale hit na iPhoneu



MNOGI kažu da je bilo samo pitanje vremena dok iritantne trube koje su zagorčale život svim gledateljima Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi ne postanu hit na iPhoneu.

Aplikacija iVuvuzela, koja glumi zvuk plastičnih truba koje organizatori SP-a neće zabraniti zato što su te trube, izmišljene u Meksiku, dio "domaće kulture", skinuta je već više od milijun puta.

Proizvode "samo" 90 decibela

Ironija je u tome što su aplikaciju dizajnirala dvojica Nizozemaca. Nizozemci su na SP-u među najljućim protivnicima truba –Bert van Marwijk zabranio ih je na treningu svoje momčadi, a napadač Robin van Persie okrivio ih je zato što nije čuo zvižduk suca.

Aplikacija je dizajnirana prije osam mjeseci. U prvih osam mjeseci skinuta je samo nekoliko puta, ali od početka prvenstva broj skidanja, posebno iz Velike Britanije, Njemačka i Francuske, drastično je porastao.

Aplikacija iVuvuzela proizvodi do 90 decibela buke na iPhoneu, iPodu Touchu i iPadu, dok pravi primjerak trube može proizvesti preko 130 decibela. "Uvijek možete priključiti iPhone na pojačalo", rekao je jedan od dizajnera aplikacije Lyan van Furth.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.