Warren Buffett dao ostavku u Zakladi Gates, do sada donirao pola svog bogatstva

Foto: Epa

MILIJARDER Warren Buffett rekao je da daje ostavku na mjesto povjerenika Zaklade Billa i Melinde Gates.

Otkako se prije 15 godina obvezao dati svoje bogatstvo od upravljanja tvrtkom Berkshire Hathaway Inc, donirao je polovicu svog bogatstva u dobrotvorne svrhe.

Nije objasnio zašto daje ostavku

Buffett (90) je jučer izjavio da je već godinama "neaktivni povjerenik" u zakladi, ali da u potpunosti podržava izvršnog direktora Marka Suzmana te da su im ciljevi bili "100% sinkronizirani".

Nije objasnio zašto daje ostavku, piše Reuters.

Buffett je također najavio da će zakladi Gates i četiri obiteljske dobrotvorne organizacije donirati više od 4.1 milijardu dolara, odnosno gotovo 15.2 milijuna dionica Berkshire, što je dio njegova obećanja da će donirati 99% svoje neto vrijednosti.

Donirao oko 100 milijardi dolara

Od 2006. godine Buffett je donirao više od 41.5 milijardi dolara dionica Berkshire, od toga 32.7 milijardi dolara zakladi Gates. Ukupan iznos njegovih donacija sada vrijedi oko 100 milijardi dolara jer je porasla cijena dionica kompanije Berkshire.

Da Buffett nije donirao velik dio svog bogatstva, njegov imetak bi otprilike bio jednak onome koji ima Jeff Bezos, osnivač Amazona i najbogatija osoba na svijetu prema časopisu Forbes.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.