Wizz Air uvodi sedam novih linija iz Sarajeva

Ilustracija: EPA

NISKOTARIFNA zrakoplovna tvrtka Wizz Air širi poslovanje na teritoriju Bosne i Hercegovine uvodeći sedam novih linija iz Sarajeva prema europskim odredištima, potvrdili su predstavnici tog zračnog prijevoznika.

Od prosinca će Wizz Air tako povezati glavni grad BiH s novim destinacijama u Njemačkoj, Italiji, Švedskoj, Norveškoj i Danskoj, a istodobno povećati broj letova na šest drugih linija koje su već uspostavljene.

Iz Sarajeva se tako s Wizz Airom od kraja ove godine može letjeti na 18 destinacija u 10 europskih država.

U sarajevskoj zračnoj luci taj će prijevoznik uspostaviti stalnu bazu s dva zrakoplova, a letove obavlja i iz Tuzle te Banje Luke.

Visoke cijene usluga zračne luke

Glavni grad BiH ranije nije bio privlačan niskotarifnim prijevoznicima zbog visokih cijena usluga zračne luke opterećenih posebnim pristojbama namijenjenih potpori domaćem zračnom prijevozniku.

No dva pokušaja da se takav prijevoznik uspostavi i održi su propala jer su bankrotirali i Air Bosnia i BH airlines, pa je BiH uglavnom ovisila o uslugama inozemnih zrakoplovnih tvrtki, koje su svoje karte skupo naplaćivale.

Suočeni s krizom putovanja prouzročenom pandemijom koronavirusa, u sarajevskoj su zračnoj luci pribjegli snižavanju cijena svojih usluga i tako su privukli pozornost niskotarifnih prijevoznika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.