Za predsjednika splitskog suda žele suca koji je pijan pomeo dva automobila!

SUDAČKO vijeće Županijskog suda u Splitu dalo je danas preporuku da predsjednik splitskog Općinskog suda postane Mislav Polić, dugogodišnji šef suda u Kaštelima, široj javnosti poznatiji po prometnoj nesreći koju je potkraj rujna prošle godine izazvao mrtav pijan!

Usred radnog vremena Poliću su izmjerili 2 i pol promila alkohola. U rano popodne u ulici Sedam Kaštela svojim je BMW-om pomeo dva automobila. Protiv Polića nikada nije pokrenut stegovni postupak! Štoviše, čini se da će uskoro u fotelju predsjednika suda, kojem su nedavno pripojeni i sudovi u Kaštelima, Solinu i Omišu!

Presudile menadžerske kvalitete!

Sudačko vijeće poklonilo je Poliću gotovo pa bezrezervnu podršku. Naprosto je pomeo konkurenciju! Dobio je 10 glasova, najbliži konkurent samo 3, a ostali su ostali na jednom ili nijednom glasu!

Što je presudilo? Polićeve menadžerske kvalitete! Na tome, inače, inzistira i ministar Ivan Šimonović, koji je prije mjesec dana već obavio krug razgovora sa svim kandidatima. Ni on nije imao komentar na Polićevu kandidaturu i nepokretanje stegovnog zbog lokanja u službi, i to od rana jutra. Štoviše, ministar je kategorički zabranio da se obznani tko se sve kandidirao za predsjedničku fotelju Općinskog suda u Splitu?!

Utemeljitelj HDZ-a u Kaštelima

Polić je dugo godina bio šef kaštelanskog Općinskog suda. Njegovu umješnost u upravljanju i modernizaciji suda hvalila je i bivša ministrica pravosuđa Ana Lovrin. Polić je utemeljio HDZ u Kaštelima, a na posljednjim lokalnim izborima šefovao je u Izbornom povjerenstvu. Pokušali smo ga i tada kontaktirati da čujemo što on misli o svojoj kandidaturi i pijančevanju tijekom radnog vremena.

Nažalost, nismo uspjeli. Polić je jednostavno bio neuhvatljiv. Nije ga bilo na radnom mjestu u sudu, a ni u Izbornom povjerenstvu. Javiti se sam, nije htio. Slušalicu nije htjela danas podignuti ni šefica Sudačkog vijeća Ljiljana Stipišić. Diskreciju naši suci stavljaju, očito, iznad svega.

Dragan Miljuš
Foto: Ilustracija / B.P.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.