Zabio bratu nož u srce u Splitu, sad mu je kazna drastično smanjena

Foto: Index

PRAVOMOĆNOM presudom Vrhovnog suda 40-godišnjem Dragi Vrkiću iz Splita na šest godina zatvora smanjena je kazna za ubojstvo brata Borisa u lipnju 2015. godine u splitskoj Radunici, javlja Slobodna Dalmacija.

Na Županijskom sudu u Splitu Vrkić je tijekom prvog postupka osuđen na 12 godina, a nakon što je odluka ukinuta, na novom suđenju početkom ove godine, kažnjen je s osam godina zatvora. Viši sud je i drugu sankciju ocijenio prestrogom te je umanjio za dvije godine, točnije za pola od prve presude.

Izbo brata nožem

Kobni sukob braće dogodio se polovicom lipnja navečer. Nakon svađe sukobili su se i fizički te je mlađi brat izvukao nož i zadao starijem Dragi šest reznih rana, i to četiri u podlakticu te jednu u rame i natkoljenicu. Drago tada otima nož, obojica izlaze vani te Drago ubada Borisa u grudi i zadaje mu smrtonosnu ranu.

Na Županijskom sudu u Splitu je održano prvo suđenje tijekom kojeg je Vrkić proglašen krivim za ubojstvo i osuđen na 12 godina zatvora.

Presuda je ukinuta na žalbu odvjetnika Miloševića, koji je od početka postupka tvrdio kako se radilo o prekoračenju nužne obrane, a ne o ubojstvu, jer je navodno ubijeni brat također ubojici prijetio nožem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.