Zadarski aerodrom lažirao milijuntu putnicu da se uliže Plenkoviću

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

ZADARSKA zračna luka je jučer 23-godišnju Belgijku Julie Fisser, koja je sletjela na liniji Ryanaira FR6464 iz Bruxellesa, proglasila ovogodišnjom milijuntom putnicom.

 

Djevojka je dobila prigodne poklone te dvije povratne karte prema odredištu prema svom izboru. No Julie nije milijunta putnica Zračne luke Zadar.

Kako piše Zadarski.hr, milijunti putnik je neka druga osoba, a zračna luka je Belgijku nagradila jer se tada u Zadru nalazio premijer Andrej Plenković. Premijer se susreo sa županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Brankom Dukićem te je posjetio Studentski dom.

Dočekivanje lažne milijunte putnice protokolarna predstava za Plenkovića

Zadarski.hr piše da se na službenoj internetskoj stranici zadarske zračne luke vidi podatak po kojem je do kraja rujna u Zemunik sletjelo 990.046 putnika. Zato se postavlja pitanje je li moguće da je u tri dana listopada došlo još gotovo 10.000 gostiju. Valja istaknuti da se u listopadu broj letova i putnika tradicionalno smanjuje. 

Novinari portala Zadarski.hr pitaju se jesu li izbor i doček 23-godišnje Fisser bili samo protokolarna predstava kojom su zadarski HDZ-ovci htjeli dodatno zadiviti svog šefa. Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić ne vidi problem u lažiranju milijuntog putnika.

"Radi se o obilježavanju dolaska milijuntog putnika, što je uvijek svojevrsno PR događanje. Je li to baš bio milijunti putnik? Ne, nije, ali mi smo to organizirali ovako i tu je sve u redu. Meni je, iskreno, jako drago što se sve to poklopilo s premijerovim dolaskom i ne vidim u tome neku veliku priču. Pa zar smo doček milijuntog putnika trebali organizirati u nedjelju navečer, kad je stvarno dosegnuta ta brojka?" govori Klišmanić za Zadarski.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.