Zadržao 25 tisuća eura za stan oca Darija Srne, a na firmu u stečaju zaboravio?!

SPLITSKI poduzetnik Slobodan Ljubičić osuđen je nepravomoćno na splitskom Županijskom sudu na 11 mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine zbog zloporabe položaja i ovlasti.

Kriv je jer je sredinom 2003. godine kao vlasnik i direktor tvrtke Geo inženjering pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 187 tisuća kuna, odnosno, 25 tisuća eura. Taj novac mu je kao kaparu za stan i garažu dao Uzeir Srna, otac kapetana nogometne reprezentacije Darija Srne, no Ljubičić ga nije položio na račun firme koja je kasnije otišla u stečaj, već ga je prisvojio.

Vani se to može, u čemu je problem?

Ljubičića su dosad dvaput oslobađali tako da je bio izrazito nezadovoljan osuđujućom presudom. Branio se, inače, da je novac zadržao jer je sam, privatnim kapitalom, financirao gradnju zgrade. Ne zna u čemu je problem, jer je to vani, kaže, dopušteno.

Sutkinju Katiju Blaće ta obrana nije posebno impresionirala. Ljubičiću je pojasnila da je poznat način kako se podmiruju potraživanja vjerovnika, posebno u situaciji kada tvrtka ode u stečaj.

Ljubičić, koji je zainteresiran za kupovinu trogirskog škvera, najavio je žalbu. Uvjeren je da ga netko ovim postupkom želi zaustaviti u poslu. Požalio se i da mu sud nije dopustio da izvede neke svoje dokaze. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.