Zaglavio u australskoj divljini, skoro dehidrirao. Nađen nakon dva tjedna

Facebook: Phu Tran

AUSTRALSKA policija objavila je da je pronađena druga osoba od tri koje su prije dva tjedna autom zaglavile u australskoj divljini.

Phua Trana (40) našao je danas poljoprivrednik na zabačenoj farmi Sjevernog teritorija (NT) kada je išao provjeriti stanje na svom ogromnom posjedu oko 160 kilometara južno od grada Alice Springsa.

Tamra McBeath-Riley (52) pronađena je u nedjelju, ali njihovoj prijateljici, 46-godišnjoj Claire Hockridge, i dalje nema traga.

Policija je priopćila kako je Tran preživio jer je pio vodu iz jama. Sada se nalazi u bolnici, gdje se liječi zbog opeklina, piše BBC.

Zaglavili autom u koritu rijeke

Podsjetimo, troje prijatelja krenulo je 19. studenoga iz Alice Springsa na izlet u australsku divljinu. McBeath-Riley je sa sobom povela psa Rayu.  

Grupa je putovala divljinom južno od Alice Springsa kada je zaglavila u koritu rijeke Hugh. Tri dana pokušavali su izvući automobil, ali nisu uspjeli.

Uskoro su potrošili sve zalihe vode i pojeli kekse i tjesteninu što su ponijeli sa sobom. Pronašli su jamu s vodom te su skupljenu vodu prokuhavali i cijedili kroz majicu kako bi je mogli piti.

"Bila je to još uvijek prilično prljava voda, ali ih je ipak održavala na životu", rekla je Pauline Vicary, načelnica policije Sjevernog teritorija.

Ostala uz svog psa

Nakon tri dana odlučili su se razdvojiti kako bi potražili pomoć. Tran i Hockridge krenuli su u smjeru autoceste.

McBeath-Riley ostala je u blizini vozila jer se bojala da njen pas neće preživjeti predugo hodanje.

Policija Sjevernog teritorija je nakon dojave o mogućoj prometnoj nesreći helikopterima krenula u potragu. Primijetila je McBeath-Riley na oko 1,5 km udaljenosti od automobila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.