Zagreb Auto Show propao zbog krize, a beogradski sajam automobila ide dalje

ZAGREBAČKI Auto Show trebao se održati od 18. do 28. ožujka na Zagrebačkom velesajmu, no zbog katastrofalnog stanja na hrvatskom automobilskom tržištu izlagači su odustali od sudjelovanja iako ih je vodstvo Auto Showa pokušalo privući smanjenim cijenama najma.

No, čini se da je u Srbiji stanje puno bolje. Naime, na beogradskom sajmu automobila koji će se održati od 8. do 14. ožujka, bit će čak 50 premijera na srpskom tržištu. Kako piše Politika, izlagači će ipak, suočeni s krizom, odobravati popuste veće i od deset posto, a mnogi najavljuju i dodatna sniženja na dodatnu opremu i ugrađenu tehniku. Također, na sajmu će sudjelovati za 100-tinjak izlagača manje nego proteklih godina, njih oko 370. A kako se mogući kupci ne bi puno predomišljali, u sklopu autoshowa nalazit će se i štandovi banaka koje će nuditi kredite.

Prema informacijama Politike, BMW, Honda, Chevrolet, Mercedes, Nissan, Opel, Renault, Peugeot i Škoda samo su neki od izlagača koji će svoje modele po prvi put prikazati u Srbiji.

Organizatori očekuju dobru posjećenost te se nadaju da će najskuplji modeli, unatoč krizi, biti prodani i prije službenog početka, kao što je to bio slučaj na prošlom sajmu, kada je najskuplji izloženi automobil Audi Q7V12 prodan za 177 tisuća eura prije službenog otvorenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.