Zagrebačka craft pivovara proglašena najboljom u EU

Foto: Facebook

ZAGREBAČKA craft pivovara The Garden Brewery ovjenčana je titulom najbolje pivovare u EU, prema ocjenama članova Beer52, najpopularnijeg pivskog kluba na svijetu.

Beer52 ove je godine pokrenuo dodjelu svojih prvih nagrada u deset različitih kategorija. Između više od 9500 europskih pivovara zagrebački The Garden Brewery osvojio je naslov najbolje, a ovi zagrebački pivari ističu da su stvorili više od 77 različitih piva i ostvarili uspješan izvoz u brojne zemlje, kao što su Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Danska, Belgija, Nizozemska, Australija, Švicarska, Novi Zeland i Slovačka.

U samo tri godine

Sve to, naglašavaju u The Garden Brewery, stvorili su u tri godine od otvaranja 2016., a ponosni su na svoja nagrađivana piva Vanilla & Chocolate Porter, sour piva te eksperimentalna piva kao što je Milkshake IPA i inovativni niskoalkoholni IPA. 

Pivski klub Beer52 osnovan je 2013. godine i ima 50 tisuća pretplatnika kojima se dostavlja kutija craft piva svakoga mjeseca. U izborima najboljih pivovara sudjelovali su članovi kluba koji su pritom dali 400.000 ocjena.

Craft pivovara The Garden Brewery poduzetnički je projekt Nicka Colgana. Ovaj Britanac od ranije je poznat kao producent i osnivač uspješnog Garden festivala koji je vodio deset godina, a nakon gašenja festivala pokrenuo je u Zagrebu pivovaru koja posjetiteljima pruža i glazbene sadržaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.