Zagrebačka policija istražuje svećenički pokušaj silovanja

Foto: Pixsell/Sanjin Strukic/Grgur Zucko

ZAGREBAČKA policija odgovorila je na Indexov upit o prijavi za pokušaj silovanja.

>> Zagrebački dizajner: Moćni kaptolski svećenik pokušao me silovati

>> Kaptol se oglasio o optužbama da je svećenik pokušao silovati dizajnera

Podsjetimo, zagrebački dizajner i predavač na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu Marin Sovar ovih je dana u više medijskih istupa optužio moćnog kaptolskog svećenika da ga je prije 13 godina pokušao silovati.

Sovar je, naime, prije 13 godina želio postati svećenik te se 2005. htio i zarediti, što ga je dovelo u bliži kontakt s crkvenim strukturama u Varaždinu i Zagrebu. U tom kontekstu je, kako tvrdi, doživio i pokušaj napastovanja od strane visokopozicioniranog kaptolskog prelata, o kojemu je godinama šutio. U međuvremenu je, kaže, skupio hrabrost o svemu progovoriti za medije, a prethodno je sve i prijavio nadležnim crkvenim institucijama te je, rekao je u razgovoru za Index, dao i iskaz u policiji.

Policija potvrdila da provodi kriminalističko istraživanje

Sovar je, kako je danas rekao Indexu, u svibnju o ovom slučaju razgovarao s policijskom inspektoricom u Zagrebu, ali kaže kako tada nije podnio kaznenu prijavu.

Zagrebačka policija danas je Indexu potvrdila da radi na ovom slučaju.

"Možemo potvrditi da je prijava događaja zaprimljena i da se provode izvidi", rečeno je Indexu u zagrebačkoj policiji, u kojoj nisu htjeli iznositi detalje istrage.

"Nismo u mogućnosti iznositi detalje o mjerama i radnjama koje će se poduzeti tijekom kriminalističkog istraživanja", poručili su iz zagrebačke policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.